Annonce
Faaborg-Midtfyn

Og mens vi venter og venter ...

Jan Valbak reagerer på de seneste læserbreve om lukningen af Vestkaj. Arkivfoto: Louise Koustrup

Et par velmenende læserbreve fra Vagn Gram, Jørn Rasmussen og Flemming Brandrup i torsdagens "sprøjte" kræver nogle svar:

1. Hvor er jeg glad for, at vi er enige om, at en lukning af Vestkaj giver god mening. Det fremgik nemlig ikke i første etape af denne fjollede diskussion.

2. I mangler stadig at forklare, hvordan man gør erhvervslivet ubodelig skade, hvis vejen bliver "prøvelukket" til sommer.

3. Ingen er interesseret i, at erhvervslivet generes urimeligt, og at få det til at lyde som om dette skulle "lukke virksomheder" er vidst en anelse "teatralsk overkill".

4. Flemming Brandrup, der er et begreb, der hedder "midlertidighed". Det muliggør, at man kan afprøve ideer, uden dette lægger anden udvikling til last. At man lukker dette lille kajområde i sæsonen (som man lukker bymidten) generer ingen dygtige arkitekters arbejde - det kan højst give dem yderligere inspiration.

5. Det stykke vej er byens og ejes ikke af nogle få! En digital afstemning i Faaborg kunne hurtigt afdække, om ønsket hos borgerne er en kreativ havnepromenade.

6. Der er mange vellykkede forsøg i Danmark med midlertidighed, men det kræver, at man gider og tør - alternativet er, at endnu en sommer passerer, mens I/vi går og brokker os over, at intet sker.

7. Vi venter og venter - vi skulle hellere selv (alle vi frivillige) klemme ballerne sammen og lave en lang "sommerfest" på det skønt beliggende stykke havnekaj - come on!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce