Annonce
Faaborg-Midtfyn

Og mens vi venter og venter ...

Jan Valbak reagerer på de seneste læserbreve om lukningen af Vestkaj. Arkivfoto: Louise Koustrup

Et par velmenende læserbreve fra Vagn Gram, Jørn Rasmussen og Flemming Brandrup i torsdagens "sprøjte" kræver nogle svar:

1. Hvor er jeg glad for, at vi er enige om, at en lukning af Vestkaj giver god mening. Det fremgik nemlig ikke i første etape af denne fjollede diskussion.

2. I mangler stadig at forklare, hvordan man gør erhvervslivet ubodelig skade, hvis vejen bliver "prøvelukket" til sommer.

3. Ingen er interesseret i, at erhvervslivet generes urimeligt, og at få det til at lyde som om dette skulle "lukke virksomheder" er vidst en anelse "teatralsk overkill".

4. Flemming Brandrup, der er et begreb, der hedder "midlertidighed". Det muliggør, at man kan afprøve ideer, uden dette lægger anden udvikling til last. At man lukker dette lille kajområde i sæsonen (som man lukker bymidten) generer ingen dygtige arkitekters arbejde - det kan højst give dem yderligere inspiration.

5. Det stykke vej er byens og ejes ikke af nogle få! En digital afstemning i Faaborg kunne hurtigt afdække, om ønsket hos borgerne er en kreativ havnepromenade.

6. Der er mange vellykkede forsøg i Danmark med midlertidighed, men det kræver, at man gider og tør - alternativet er, at endnu en sommer passerer, mens I/vi går og brokker os over, at intet sker.

7. Vi venter og venter - vi skulle hellere selv (alle vi frivillige) klemme ballerne sammen og lave en lang "sommerfest" på det skønt beliggende stykke havnekaj - come on!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce