Annonce
Kerteminde

Venlig demonstration: Stop boliger på Nordre Havnekaj

Asger Bondo vakte opsigt med sit protestskilt, da flere end 100 kertemindere samledes til en venlig demomstration mod boligbyggeri på Nordre Havnekaj. Foto: Carsten Olsen
Stor opbakning til fredelig protest mod udstykning af grunde i et af Kertemindes grønne åndehuller.

Kerteminde: Det var måske ikke helt som på det Costa del Sol, musikerne sang om.

Men der var nu alligevel både sol, kaffe, kage, hygge, pølser i svøb og smil på læben, da flere end 100 kertemindere mandag eftermiddag stod sammen om en venlig protest mod udstykningen af 18 grunde til privat boligbyggeri på Nordre Havnekaj.

Og arrangørerne i græsrodsgruppen med det lange navn "Plads til Folkelig Aktivitet på Nordre Havnekaj Kerteminde" var godt tilfreds med fremmødet.

- Det er dejligt med opbakning til sagen, konstaterer Sonja Rasmussen, som sammen med Leslie Schmidt, Flemming Kold og Karl Ove Dydensborg har dannet gruppen, der i sidste øjeblik forsøger at få stoppet byrådets salg af grundene på det store, grønne område på Nordre Havnekaj.

Annonce

Lyt til borgerne

De 18 grunde er allerede udbudt til salg.

Men græsrodsgruppen tror, det er muligt at få politikerne på andre tanker.

- Nu opfordrer vi borgerne til at henvende sig til deres politikere. Og gerne dem, de selv har stemt på. Og hvis tilstrækkeligt mange henvender sig på en venlig, rolig og saglig måde, siger min egen erfaring som politiker mig, at det har den største effekt, siger Sonja Rasmussen.

Under den venlige demonstration mandag eftermiddag samlede gruppen også forslag og gode idéer til en alternativ fremtid på Nordre Havnekaj ind.

Og de vil nu indgå i græsrodsgruppens forsøg på at lægge et yderligere og sidste pres på byrådet i Kerteminde.

- Det er så nemt at træffe beslutninger bag lukkede døre. Men det er altså også vigtigt at lytte til det, borgerne har at sige, understreger Sonja Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce