Annonce
Sport

Officielt: Jesper Lange skifter til Middelfart

Den 33-årige angriber har også været en del af superligaklubben AGF. PR-foto: Middelfart Boldklub

Sport Fyn kunne mandag berette, at Jesper Lange formentlig er på vej til Middelfart Boldklub. Det er nu officielt blevet bekræftet af klubben.

Fodbold: Mandag kunne Sport Fyn berette, at Jesper Lange, der senest har været en del af Ringkøbing IF, formentlig er på vej til 2. divisionsklubben Middelfart Boldklub. Nu har klubben meldt ud i en pressemeddelelse, at angriberen har skrevet under på en etårig kontrakt med den fynske klub.

I pressemeddelelsen udtaler klubbens direktør, Søren Godskesen.

- Jesper passer perfekt ind i vores måde at spille fodbold på, og med Jesper ved du altid, hvad du får. Han er en stor holdspiller både på og uden for banen, og hans arbejdsraseri på banen er velkendt i hele fodbold-Danmark. Hans 13 kampe og fem mål i efteråret for Ringkøbing viser, at han er helt tilbage efter hans korsbåndsskade, og vi ser frem til at gøre brug af hans evner og rutine i det kommende år.

Annonce

Trøje nummer 11

Fra Jesper Lange, der er fynbo og har omkring 200 superligakampe bag sig - blandt andet for OB og Esbjerg - er der også positive ord at læse i pressemeddelelsen.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang i Middelfart. Jeg føler, at jeg stadig har masser af fodbold i mig, og jeg er rigtig glad for, at jeg også fik muligheden for at vise det i mit halve år i Ringkøbing. Ambitionerne i Middelfart tiltaler mig meget, og allerede i min første træning med holdet mandag, kunne jeg mærke, at der er god energi og konkurrence i truppen, udtaler han.

Den 33-årige angriber kommer til at spille i trøje nummer 11 og kommer første gang på banen i Middelfart-dragten lørdag klokken 13, hvor TPI kommer på besøg til en træningskamp i Middelfart.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce