Annonce
forside

Officiel åbning af nyt Borgerservice på biblioteket

Borgerservice og Svendborg Bibliotek er flyttet sammen, og det markeres nu med en officiel åbning torsdag den 24. januar. Foto: Hans-Henrik Dyssel

Svendborg: Den 13. december sidste år flyttede Borgerservice fra rådhuset og ind på Svendborg Bibliotek, og torsdag den 24. januar markeres det med en officiel åbning. Det sker mellem klokken 9 og 10.

Den politisk ansvarlige for Borgerservice, Pia Dam (S), mener, at flytningen er lykkedes. Det siger hun i en pressemeddelelse fra Svendborg Kommune.

- Alle ved, det er sparetid i Svendborg Kommune. Derfor er jeg rigtig glad for, at det er lykkedes at skabe nye gode rammer for Borgerservice, hvor kommunens ansigt udadtil kan blive i centrum af byen, i et hus der i forvejen tager imod mange af byens borgere hver dag, siger Pia Dam, der er formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Også formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lars Erik Hornemann (V) uddeler roser i pressemeddelelsen.

- Der er fundet rigtig gode løsninger på sammenflytningen af biblioteket og Borgerservice. Og borgere, der henvender sig til Borgerservice, vil også møde biblioteket. Det bliver spændende at se, om flere så tager imod bibliotekets mange kulturtilbud, siger han. /gru

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce