Annonce
forside

Officiel åbning af nyt Borgerservice på biblioteket

Borgerservice og Svendborg Bibliotek er flyttet sammen, og det markeres nu med en officiel åbning torsdag den 24. januar. Foto: Hans-Henrik Dyssel

Svendborg: Den 13. december sidste år flyttede Borgerservice fra rådhuset og ind på Svendborg Bibliotek, og torsdag den 24. januar markeres det med en officiel åbning. Det sker mellem klokken 9 og 10.

Den politisk ansvarlige for Borgerservice, Pia Dam (S), mener, at flytningen er lykkedes. Det siger hun i en pressemeddelelse fra Svendborg Kommune.

- Alle ved, det er sparetid i Svendborg Kommune. Derfor er jeg rigtig glad for, at det er lykkedes at skabe nye gode rammer for Borgerservice, hvor kommunens ansigt udadtil kan blive i centrum af byen, i et hus der i forvejen tager imod mange af byens borgere hver dag, siger Pia Dam, der er formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Også formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lars Erik Hornemann (V) uddeler roser i pressemeddelelsen.

- Der er fundet rigtig gode løsninger på sammenflytningen af biblioteket og Borgerservice. Og borgere, der henvender sig til Borgerservice, vil også møde biblioteket. Det bliver spændende at se, om flere så tager imod bibliotekets mange kulturtilbud, siger han. /gru

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Norske salmer på folkemelodier

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];