Annonce
Odense

Offer var i livsfare: Fire mænd idømt fængsel for knivstikkeri ved Bazar Fyn

Politiet rykkede 29. marts ad flere omgange ud til både Bazar Fyn, Vollsmose og OUH, hvor en gruppe personer forsøgte at komme ind til ofrene. Af samme grund foretog OUH en såkaldt skallukning af Fælles Akutmodtagelse. Foto: Michael Nørgaard

Fire mænd er blevet idømt fængselsstraffe på mellem et år og to år og seks måneder for et knivstikkeri, der bragte en 41-årig mand i livsfare ved Bazar Fyn. En femte mand blev frifundet, og en sjette skal mentalundersøges, inden der udmåles straf.

Annonce

Der er nu faldet dom i sagen om knivstikkeriet i Bazar Fyn den 29. marts i år, hvor en dengang 41-årig mand blev bragt i livsfare. Fem af de seks tiltalte mænd blev fundet skyldige i grov vold, mens én blev frifundet ved Retten i Odense fredag.

Den længste straf fik Walid Ibrahim Muhammad med to år og seks måneders fængsel. Som den eneste blev han dømt i overensstemmelse med anklageskriftet, hvor alle var tiltalt for angrebet på den 41-årig samt et enkelt knivstik mod en anden mand, der forsøgte at bryde ind og stoppe knivstikkene.

Mohammad Ibrahim Muhammad og Ahmad El Cheikh Taleb blev begge idømt et år og tre måneders fængsel, mens Mahmoud El Cheikh Taleb blev straffet med et års fængsel, som dog også delvist var straf for andre lovovertrædelser. Derudover blev en femte mand fundet skyldig, men han skal først mentalundersøges, inden der udmåles straf.

Alle blev dømt for at have begået overfaldet i forening og efter fælles forståelse, oplyser anklager Lone Hesselmark.

Annonce

Familiestrid bag overfald

Knivstikkeriet bunder i en langvarig strid mellem to familier, som også har fælles familieforbindelser, idet faren i den ene familie er bror til moren i den anden.

Forud for episoden i marts havde et medlem af den ene familie - eller måske andre, som kan have oprettet en falsk profil - skrevet en Facebook-opdatering, hvor den anden familie blev svinet til. Den anden familie krævede en undskyldning, men det ville manden ikke give.

Selvom Facebook-opdateringen var årsagen, var det ikke denne mand, der blev stukket ned. Det var i stedet et andet familiemedlem, som tidligere havde blandet sig i konflikten.

- Det kan være, at vreden blev rettet mod ham, men det er gisninger, siger anklager Lone Hesselmark og påpeger, at æresbegrebet i arabisk kultur kan have betydet, at striden var hele familiens problem.

Annonce

Offeret var i livsfare

Til trods for, at offeret for knivstikkeriet på et tidspunkt var i livsfare, blev politiets sigtelse for forsøg på manddrab nedjusteret til grov vold allerede ved grundlovsforhøret den 30. marts, hvilket også endte med at blive tiltalen fra anklagemyndigheden.

- De skulle have hævn, og det skulle foregå sådan, men jeg mener ikke, jeg kunne løfte bevisbyrden for, at de rent faktisk ville slå ham ihjel. Og derfor rejste jeg tiltale for grov vold, siger anklageren.

Men 15 knivstik - er man ikke ved at være oppe på drabsforsøg så?

- Jo, men man kigger på mange forskellige ting. På videoen, der blev vist i retten, kan man se, at den forurettede rejser sig op bagefter. Hvis de virkelig havde til hensigt at slå ham ihjel, var de gået til angreb på ham igen.

Annonce

Flere overvejer at anke

Anklageren havde en strafpåstand om tre års fængsel, såfremt mændene blev dømt i overensstemmelse med anklageskriftet. Dommeren lagde imidlertid vægt på, at de dømte havde forskellige roller, og nogle fik derfor mindre straffe.

Walid Ibrahim Muhammad fik den største straf. Alle tiltalte kunne ses på overvågningsbillederne fra bazaren, men som den eneste kunne man på billederne se Walid Ibrahim Muhammad stikke manden, der prøvede at komme imellem gerningsmændene og offeret.

De seks mænd har hele tiden nægtet sig skyldige - bortset fra, at enkelte af dem har erkendt et knytnæveslag eller spark, fordi de ifølge deres forklaringer ville hjælpe deres bror.

To af de dømte udbad sig betænkningstid og har nu 14 dage til at finde ud af, om de vil anke sagen til landsretten. Lone Hesselmark overvejer ligeledes, om hun skal anke i forhold til frifindelsen af den ene og strafniveauet i forhold til de andre.

Udover fængslsstraffene og erstatning til de forurettede blev to af mændene også idømt betingede udvisninger fra Danmark.

Fyens Stiftstidende bringer navne på personer, der idømmes et års ubetinget fængsel eller derover.Rettelse: Vi skrev tidligere, at man kun kunne se den tiltalte, der blev hårdest straffet, på overvågningsvideoen. Det er ikke korrekt - man kunne se alle tiltalte. Vi beklager fejlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Annonce