Annonce
forside

Offer og bande bor sammen

Et tæskehold på seks unge, der i sidste uge overfaldt en 15-årig pige, bor fortsat på institutionen Hjortøhus i Svendborg - sammen med deres offer. Politiet ser alvorligt på sagen.

Annonce

SVENDBORG: Selv om seks unge mellem 14 og 18 år i torsdags agerede tæskehold i over en time over for deres 15-årige veninde, bor de stadig dør om dør på specialinstitutionen Hjortøhus i Svendborg.

På grund af overfaldsmændenes alder, og fordi de allerede nu er anbragt på institution, har politiet valgt ikke at kræve nogen af de seks voldsmænd varetægtsfængslet.

Samtidig har den pædagogiske ledelse på Hjortøhus vurderet, at man kunne rumme både overfaldsmænd og offer på institutionen.

- Det er en meget uheldig sag og en kedelig historie. Men forstanderen har håndteret det ualmindeligt godt og professionelt, fortæller centerleder Peter Anders Larsen fra Svendborg Kommune, der har øverste ansvar for Hjortøhus.

- De har skærmet pigen og har taget sig af hende, fortæller han.

Annonce

Ligesom husspektakel

- Ligesom et almindeligt husspetakel så bliver familien sammen alligevel, forklarer Peter Anders Larsen om de pædagogiske overvejelser.

- Vi vurderer, om der er nogen risiko ved, at de fortsat bor sammen. Om der er hævn eller fortsættelser planlagt. Man har vurderet professionelt, at det er holdbart, ellers havde vi klart skilt tingene ad.

Ifølge Peter Anders Larsen er offeret allerede på vej tilbage i gruppen af unge - selv om stemningen er trykket på institutionen efter politiets indblanding.

Hjortøhus modtager omsorgssvigtede børn og unge - dog ikke børn, der betragtes som udadreagerende.

Annonce

Planlagde over sms

Allerede torsdag eftermiddag begyndte opgøret mellem den 15-årige og en jaloux veninde. Selv om veninden tog kvælertag, fortalte den 15-årige ikke noget til pædagogerne.

Kort efter kørte en sms-kæde blandt seks unge på institutionen med planlægningen af overfaldet.

De unge var helt bevidste om, at den 15-årige skulle lokkes til afstraffelsen ved søen i Caroline Amalielunden, så ingen ville opdage noget.

- Medarbejderne blev meget overraskede over det. Det er ikke hverdagskost hverken der eller på andre institutioner. Det var en cocktail af dårlige omstændigheder, der gjorde det, mener Peter Anders Larsen.

Hos Fyns Politi i Svendborg ser vicepolitikommissær Henning Petersen noget alvorligere på afstraffelsen, som han kalder "yderst planlagt".

- Afstraffelsen er foregået over en time. Det er meget lang tid. De står der seks mand omkring hende. Så får hun et slag, og så råber de ad hende, fortæller Henning Petersen og nævner ord som "luder" og "møgkælling".

- Det er virkelig groft at planlægge sådan en afstraffelse, fortæller han.

De seks unge bliver derfor sigtet for vold under skærpende omstændigheder, nemlig vold i forening.

Den 15-årige vurderes til ikke at få fysiske mén af den voldsomme oplevelse.

- Hun har måske ikke lidt stor fysisk skade, men det psykiske kan blive værre. Det sætter sig på sjælen, mener politimanden.

Politiet vurderer, at man snart kan afslutte efterforskningen, så sagen kan komme for retten hurtigst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bil kørte ind i jordbunke

Annonce