Annonce
Indland

Offer for muligt stenkast på motorvejen: - Blev nok reddet af overhaling

Politiet undersøgte Fynske Motorvej efter et nyt muligt stenkast fra motorvejsbroen på Langesøvej.

Bilisten, hvis bil lørdag blev ramt af en større sten på Fynske Motorvej, blev måske reddet af at have trukket ud for at ville overhale, skriver han på Facebook.

Lørdag eftermiddag blev en bil på Fynske Motorvej ramt af en større sten efter det, der sandsynligvis er endnu et stenkast fra broen ved Langesøvej.

Og det kunne været gået langt værre, hvis ikke bilisten, Per Le Fevre Hansen, var trukket ud for at overhale, vurderer han selv i et Facebook-opslag.

"Dit dumme stenkastende møgdyr!! Heldigvis ville vi ikke dø i dag. Blev nok reddet af at vi trak ud til overhaling, så stenen ramte helt ude i siden af ruden."

Sådan skriver Per Le Fevre Hansen, der sammen med fire andre var på vej hjem til Blovstrød ved Allerød efter et såkaldt crossløb i Middelfart, i opslaget, som Lillebælt Halvmarathon har delt til sine 15.000 følgere.

Annonce

- Pludselig lød der et brag

Per Le Fevre Hansens opslag har i skrivende stund fået 380 likes, 172 delinger og 90 kommentarer. I et svar til de mange spørgsmål blandt kommentarerne skriver han:

" Sammen med 4 løbere, var jeg på vej hjem mod København/Allerød fra europeancross.dk i Middelfart. Stemningen var god og vi talte om de gode præstationer. Pludselig lyder der et brag, og jeg må holde godt fast i rattet. Vi aner ikke hvad der er sket. Tankerne kører på splitsekunder - er vi kørt ind i noget på vejen? Er der faldet noget fra en lastbil? Er det noget som kommer fra en anden bil? Nej, til det hele, for der var ikke noget på vejen og der var ingen lastbiler og de andre biler har det fint. Så ser jeg at forruden er ramt af et usædvanligt stort stenslag - helt ude i siden - og ser at der er glassplinter i kabinen. Vi var lige kørt under en bro."

Fyens.dk har søndag forsøgt at få fat på Per Le Fevre Hansen, der endnu ikke er vendt tilbage på vores henvendelse.

Tysk kvinde dræbt af stenkast i august

Fra samme motorvejsbro ved Langesøvej blev der 21. august ved firetiden om morgenen kastet en 30 kg tung betonsten, som ramte en tysk families bil og dræbte en 33-årig kvinde.

Den tyske familie var på vej hjem fra ferie i Sverige. Moderen blev erklæret død på stedet, mens faren pådrog sig alvorlige skader og længe lå i koma. Parrets femårige søn slap med mindre skrammer.

Sagen efterforskes som en drabssag hos Fyns Politi.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce