Annonce
Erhverv

Offentligt ansatte forbereder sig på uønsket konflikt

Lærerkonflikten fra 2015 spøger stadig i overenskomstforhandlingerne i 2018.

Der er langt mellem parterne i overenskomstforhandlinger mellem staten og dens ansatte. Storkonflikt er mulig.

Annonce

Centralorganisationernes Fællesorganisation, CFU, fortæller, at man langt fra er nået i mål med overenskomstforhandlingerne med innovationsminister Sophie Løhde (V) om overenskomsten 2018 for statslige ansatte.

Der er stadig langt til en konflikt, men den er tættere på end normalt. Forhandlingerne har trukket ud, da fagforeningerne har ventet på, at der kom reelle forhandlinger om lærernes arbejdstid.

- Normalt så tager det et par døgn, når man rammer slutfasen, som vi gør nu. Men det tror jeg ikke, vi kan lykkedes med denne her gang, siger formand for CFU Flemming Vinther.

- Vi er ikke der, hvor vi normalt er på dette her tidspunkt. Det må tage, den tid, det tager. Det er 180.000 menneskers overenskomst, vi taler om, og det smitter af på endnu fleres overenskomster.

Ifølge Flemming Vinther er der tre store emner, hvor man ikke er enige. Lærernes fortsat manglende arbejdstidsaftale, betalt frokostpause og en sikring af de offentlige lønninger i forhold til private.

- Der er mange ting, som de faglige organisationer og vi i staten ikke ser ens på. Men jeg kan da konstatere, at vi er fuldstændigt enige om, at vi står langt fra hinanden, skriver innovationsminister Sophie Løhde i en kommentar til Ritzau.

- Der er flere store knaster, vi skal have høvlet ned, før vi forhåbentligt kan indgå en aftale om en ny overenskomst.

Forhandlingerne kan godt strække sig en rum tid endnu, men officielt skal en aftale være på plads 1. april, når den eksisterende overenskomst udløber. Det kan dog fraviges.

CFU's formand siger, at ingen ønsker en storkonflikt. Men at den i år er mere present som mulighed end normalt.

- Vi kigger alle sammen i konflikt-ABC'en, når vi starter sådan nogle forhandlinger. Men jeg må sige, at den er blevet læst grundigere denne her gang, end jeg har oplevet før.

- Og steder der normalt ikke bruger konflikt som værktøj. Ingen hverken ønsker eller håber, at der kommer en storkonflikt, men man forbereder sig grundigt på, at det kan ske, siger Flemming Vinther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce