Annonce
Kultur

OFF-juryen anbefaler de mest rørende kortfilm

Den polske animationsfilm gjorde enormt indtryk på Sara Koppel. PR-foto

1: Sara Koppel - "Acid Rain" - Tomek Popakul, Polen

- Denne kortfilm er så intens og flot, at det er svært at sætte ord på. Man får lov til at komme med ind i et rum, som man ikke får adgang til normalt. Den handler om nogle unge på et syretrip og føles som et langt syretrip. Det er noget af det, der gør kortfilm så vilde. At man uden begrænsninger får lov at komme med på et frit fabulerende farveeventyr i en animationsfilm, som skildrer virkeligheden. Det er rimelig hardcore og hjertegribende. Den er 24 minutter, men føles megakort, fordi den er så smuk, sørgelig og syret. Jeg havde fornemmelsen af at holde vejret fra første til sidste sekund.

Annonce
Sara Koppel fra 1970 er en af de sidste animatorer i Danmark, der stadig tegner på papir. Foto: Simon Staun

 

ACID RAIN trailer from Tomek Popakul on Vimeo.

2: Birgitte Weinberger - "Min far forfra" - Nicoline Skotte Jacobsen, Danmark

- Det er en dokumentar fra 2015, som jeg netop har talt om i OFF's podcast. Det er en sindssygt rørende film, hvor der leges meget med dokumentarformatet. Det er et meget filmisk greb på genren, hvor der ikke benyttes "talking heads" og dækbilleder. Igennem en række konstruktioner mellem to mennesker opnår man en enorm intimitet, ærlighed og åbenhed. Det er en film, der konsekvent giver mig våde øjne, selv om jeg efterhånden har set den en del gange. Det er en film, der både siger meget om de to medvirkende, og også taler direkte ind i de fleste andres liv og opfordrer os til at kigge os selv og hinanden i øjnene. Og hjælper med at minde os om, hvad vi har mest brug for hver især.

Birgitte Weinberger har stået bag Odense International Film Festival siden 2009. Foto: Simon Staun

 

MIN FAR FORFRA trailer from Nicoline Skotte on Vimeo.

Christian Gamst Miller-Harris er en dansk-engelsk manuskriptforfatter. Han har en BA i Film & Drama fra The University of Reading og en kandidatgrad i Filmvidenskab fra Københavns Universitet. Foto: Simon Staun

3: Christian Gamst Miller-Harris - "Fauve" - Jeremy Comte, Canada

- Det, der er så fantastisk ved "Fauve", er, at det er en meget lille historie, som er ekstremt stort fortalt. Man mærker virkelig det, kortfilm kan, når de er allerbedst. Man fornemmer spændvidden ved at gå ultrasimpelt til værks. Præmissen i filmen er drengeleg, der bliver til alvor. Helt ekstrem alvor. Der er meget lidt dialog i "Fauve", men ekstremt megen film. Jeg tror ikke, at man nogensinde glemmer den film, når man har set den. Jeg får kuldegysninger bare ved at tale om den. Den er ufatteligt rørende og gør virkelig ondt at se. Den blev også Oscar-nomineret, hvilket understreget formatet. Den kan jeg ikke anbefale nok.

 

FAUVE from Jeremy Comte on Vimeo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce