Annonce
Kultur

OFF-anmeldelse: Far, alle har forladt dig

Som et indadskuende, visuelt digt folder Esther Wellejus historien om sin far sig ud i den aldeles levende og bevægende intimdokumentar "Vi lader billedet stå et øjeblik". Med sanseligt, undersøgende kamera er Wellejus vendt tilbage til barndommens Lolland for at forstå og genopleve sin far, der sank i jorden i religiøst vanvid og mental uligevægt. Indlagt og fjernet fra huset, der vurderes uegnet til menneskebolig.

Håbefuldt rækker Esther armene ned i erindringerne sorte, omsluttende vand og forsøger at trække sin far ud af mørket. Fortid, nutid og altid smelter sammen med gamle 8 mm-film og lydoptagelser og skaber et nærmest håndgribeligt væsen af savn og svigt og en voksen kvindes arrede sind. Et sind, der desperat forsøger at forstå udviklingen og nyttesløst leger med tanken om, at tingene kunne have været anderledes. At Esther kunne have gjort en forskel.

"Vi lader billedet stå et øjeblik" hører til den slags introverte, lyriske dokumentarfilm, der synes at have et terapeutisk og personligt afsæt. Som næsten al god kunst. Formet i intimitet og tænksomhed uden den fjerneste hensyntagen til publikum. Der såmænd nok skal springe om bord og blive grebet af rejsen, når materialet er så godt skruet sammen som her.

"Vi lader billedet stå et øjeblik", Danmark, 25 minutter.

Torsdag: Cafe biografen kl. 9.00

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce