Annonce
Erhverv

Odico var for tidligt ude

Odico, der blev stiftet i 2012, holder til på Peder Skrams Vej i den sydøstlige del af Odense. Virksomheden planlægger at blvie børsnoteret i Sverige i løbet af første kvartal 2018. Foto: Louise Koustrup

En af de virksomheder, der tidligere har været på investorjagt, er robot- og softwarevirksomheden Odico. Som direktør og medstifter er Anders Bundsgaard en af dem, der sidste år stod på podiet for at præsentere sin virksomhed. Men for Odico har det vist sig at være ualmindeligt svært at rejse den nødvendige kapital. For den unge virksomhed er blevet for stor, selv om den stadig er for lille. For to måneder siden traf ejerne derfor beslutningen om, at lade Odico notere på den svenske børs Aktietorget.

Men det gør ikke investordagen til en dårlig idé, mener direktøren. Tværtimod. For Anders Bundsgaard er ikke i tvivl om, at investordagene kunne have hjulpet Odico på det niveau, hvor virksomheden var for fem år siden.

- Arrangementet bliver bedre og bedre. Men jeg tror også, at man med fordel kan screene noget hårdere på, om virksomhederne har noget omsætning og har prøvet at tjene deres egne penge. Så ville man også vænne investorerne til noget mere, siger han.

Hvis alt går som planlagt, vil Odico blive noteret på Aktietorget i løbet af første kvartal 2018. Børsen, der ligger i Stockholm, har noteret lidt over 160 mindre- og mellemstore virksomheder.

Fire millioner er ikke nok

- Vi er lige nu på et stadie, hvor vi er for store til små og for små til de store. Sagt på en anden måde er vi for store i forhold til de business angels, der findes i Danmark, siger direktøren og fortsætter:

- Det skal ikke lyde arrogant, men to- eller tre- eller fire millioner er ikke nok for os, der hvor vi er nu.

Ifølge Anders Bundsgaard vil investorerne typisk gå ind med tre til fem millioner kroner.

- Og for det beløb vil de som regel gerne have et sted mellem 20 og 30 procent af virksomheden. Men beløbet er bare ikke ret stort i forhold til den valuation, vi har i Sverige. Vores værdi er forventeligt 48 millioner svenske kroner, når vi går på børsen. Det svarer til at vi sælger 25 til 30 procent af virksomheden. Og for det får vi cirka 15 millioner danske kroner, siger direktøren, der bruger sin onsdag på et investormøde i Sverige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce