Annonce
Odense

Odeon-sagen spidser til: Selskab bag koncerthus truer med at trække sig

Sagen om en kinesisk danetrup, der skulle have optrådt i Odeon til april næste år, spidser nu yderligere til. Onsdag vil politikerne i Odense bede byens stadsdirektør indkalde selskabet bag Odeon til møde. I mellemtiden har formanden for driftselskabet i en mail truet med, at man kan opsige samarbejdet. Foto: Erik Thomsen
Selskabet, der driver Odeon, overvejer helt at trække sig fra en aftale med Odense Kommune. Det viser en mail til stadsdirektøren i Odense, som TV 2/Fyn er kommet i besiddelse af.

Der bliver mere og mere at tale om for stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen, hvis byrådet i Odense onsdag aften vedtager en resolutionstekst, der beder ham om at indkalde driftsselskabet bag Odeon til møde i det kommunalt/private partnerskab bag Odeon. Egentlig skulle stadsdirektøren bede om en forklaring på, hvorfor den samfundskritiske kinesiske dansetrup Shen Yun i 11. time fik aflyst sine ellers to aftalte optrædender i Odeon i april næste år.

Men nu skal parterne måske også tale om, om de overhovedet skal indgå i et partnerskab.

For tirsdag aften kan TV 2/Fyn afsløre, at formanden for driftsselskabet bag Odeon, direktør Jens Belling, i en mail til bl.a. stadsdirektøren lufter muligheden for helt at opsige samarbejdet med kommunen. Ifølge tv-stationen skriver Belling følgende:

"Måske kan det være bedst, at vi stopper i Odeon, såfremt Odense Kommune vil berøve os friheden til selv at bestemme, hvilke arrangementer, som vi skal holde. Vi har i forvejen ikke følt os specielt godt behandlet."

Overfor TV 2/Fyn bekræfter stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen, at han har modtaget mailen.

Gennem længere tid har der i byrådet i Odense været et ønske om at få afklaret, hvad der præcis skete i sagen med Shen Yun. I første omgang forklarede Odeon, at der var tale om en dobbeltbooking - og dermed en fejl. Torsdag i sidste uge sendte Jens Belling så en pressemeddelelse ud, hvor han slog fast, at det er et ønske om at satse mere på lukrative konferencer end på scenekunst i 2020. Her bliver forpligtelserne også overtaget af Comwell, når hotel- og konferencekæden overtager Hotel H.C. Andersen og dermed også driften af Odeon og det gamle Odense Koncerthus.

Ifølge TV 2/Fyn vil ingen af politikerne i byrådet lade sig true. De vil have en forklaring, og den kan de tage første skridt imod på byrådsmødet onsdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Alt var galt med skæv bilist

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Annonce