Annonce
Odense

Odeon-sagen spidser til: Selskab bag koncerthus truer med at trække sig

Sagen om en kinesisk danetrup, der skulle have optrådt i Odeon til april næste år, spidser nu yderligere til. Onsdag vil politikerne i Odense bede byens stadsdirektør indkalde selskabet bag Odeon til møde. I mellemtiden har formanden for driftselskabet i en mail truet med, at man kan opsige samarbejdet. Foto: Erik Thomsen
Selskabet, der driver Odeon, overvejer helt at trække sig fra en aftale med Odense Kommune. Det viser en mail til stadsdirektøren i Odense, som TV 2/Fyn er kommet i besiddelse af.

Der bliver mere og mere at tale om for stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen, hvis byrådet i Odense onsdag aften vedtager en resolutionstekst, der beder ham om at indkalde driftsselskabet bag Odeon til møde i det kommunalt/private partnerskab bag Odeon. Egentlig skulle stadsdirektøren bede om en forklaring på, hvorfor den samfundskritiske kinesiske dansetrup Shen Yun i 11. time fik aflyst sine ellers to aftalte optrædender i Odeon i april næste år.

Men nu skal parterne måske også tale om, om de overhovedet skal indgå i et partnerskab.

For tirsdag aften kan TV 2/Fyn afsløre, at formanden for driftsselskabet bag Odeon, direktør Jens Belling, i en mail til bl.a. stadsdirektøren lufter muligheden for helt at opsige samarbejdet med kommunen. Ifølge tv-stationen skriver Belling følgende:

"Måske kan det være bedst, at vi stopper i Odeon, såfremt Odense Kommune vil berøve os friheden til selv at bestemme, hvilke arrangementer, som vi skal holde. Vi har i forvejen ikke følt os specielt godt behandlet."

Overfor TV 2/Fyn bekræfter stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen, at han har modtaget mailen.

Gennem længere tid har der i byrådet i Odense været et ønske om at få afklaret, hvad der præcis skete i sagen med Shen Yun. I første omgang forklarede Odeon, at der var tale om en dobbeltbooking - og dermed en fejl. Torsdag i sidste uge sendte Jens Belling så en pressemeddelelse ud, hvor han slog fast, at det er et ønske om at satse mere på lukrative konferencer end på scenekunst i 2020. Her bliver forpligtelserne også overtaget af Comwell, når hotel- og konferencekæden overtager Hotel H.C. Andersen og dermed også driften af Odeon og det gamle Odense Koncerthus.

Ifølge TV 2/Fyn vil ingen af politikerne i byrådet lade sig true. De vil have en forklaring, og den kan de tage første skridt imod på byrådsmødet onsdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Odense

Slut med Rosas Tapas

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce