Annonce
Odense

Odeon har aflyst kontrakt med kinesiske systemkritikere: Direktør er tavs

Jens Pedersen har været direktør for Odeon siden marts 2018. Pressefoto: Odeon
Odeons direktør, Jens Pedersen, var ikke interesseret i at besvare Fyens Stiftstidendes spørgsmål om, hvorfor Odeon i 11. time har aflyst en kontrakt med den kinesiske gruppe Shen Yun, der er kendt for at være systemkritiske, og som før har haft problemer med at få adgang i Danmark.

Jens Pedersen, jeg ringer for at få en kommentar på, at I hos Odeon har aflyst en kontrakt med kinesiske Shen Yun. Hvad siger du til det?

- Jeg har ikke flere kommentarer, end dem jeg allerede er kommet med. Det er en forretningsmæssig, økonomisk beslutning, der ligger til grund, og sådan er det.

Så du synes ikke, at folk fortjener et svar på, hvorfor I dropper aftalen?

- Jeg har ikke flere kommentarer.

Men er det ikke lidt sent at komme i tanker om, at I har en anden konference på lige præcis de dage?

- Ikke rigtig.

Kan du forstå, at det virker lidt suspekt, at du ikke vil fortælle, hvad det er for en konference, der er kommet ind fra højre?

- Det kunne jo også være, der var tale om en kunde, som vil være anonym. Det her er en privat virksomhed, og vi udleverer ikke vores kunder.

Er det det, der er tilfældet her? At en kunde vil være anonym?

- Det ved jeg ikke noget om. Du får ikke flere kommentarer. Farvel.

Fyens Stiftstidende ville også gerne have spurgt direktøren, om det er normal praksis i Odeon at aflyse kontrakter, hvorfor Odeon ikke har vendt tilbage på Shen Yuns henvendelser, og hvorvidt Shen Yuns systemkritik har noget at gøre med den pludselige konference, der har umuliggjort deres optræden i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

En søndag med fitness i Korup

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];