Annonce
Odense

Odeon har aflyst kontrakt med kinesiske systemkritikere: Direktør er tavs

Jens Pedersen har været direktør for Odeon siden marts 2018. Pressefoto: Odeon
Odeons direktør, Jens Pedersen, var ikke interesseret i at besvare Fyens Stiftstidendes spørgsmål om, hvorfor Odeon i 11. time har aflyst en kontrakt med den kinesiske gruppe Shen Yun, der er kendt for at være systemkritiske, og som før har haft problemer med at få adgang i Danmark.

Jens Pedersen, jeg ringer for at få en kommentar på, at I hos Odeon har aflyst en kontrakt med kinesiske Shen Yun. Hvad siger du til det?

- Jeg har ikke flere kommentarer, end dem jeg allerede er kommet med. Det er en forretningsmæssig, økonomisk beslutning, der ligger til grund, og sådan er det.

Så du synes ikke, at folk fortjener et svar på, hvorfor I dropper aftalen?

- Jeg har ikke flere kommentarer.

Men er det ikke lidt sent at komme i tanker om, at I har en anden konference på lige præcis de dage?

- Ikke rigtig.

Kan du forstå, at det virker lidt suspekt, at du ikke vil fortælle, hvad det er for en konference, der er kommet ind fra højre?

- Det kunne jo også være, der var tale om en kunde, som vil være anonym. Det her er en privat virksomhed, og vi udleverer ikke vores kunder.

Er det det, der er tilfældet her? At en kunde vil være anonym?

- Det ved jeg ikke noget om. Du får ikke flere kommentarer. Farvel.

Fyens Stiftstidende ville også gerne have spurgt direktøren, om det er normal praksis i Odeon at aflyse kontrakter, hvorfor Odeon ikke har vendt tilbage på Shen Yuns henvendelser, og hvorvidt Shen Yuns systemkritik har noget at gøre med den pludselige konference, der har umuliggjort deres optræden i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce