Annonce
Odense

Odeon fyrer: Kulturchef mister jobbet

Sara Ekknud er blevet fyret som kulturchef i Odeon, fordi virksomheden, der driver kulturhuset, H.C. Andersen Kongres Center, skal spare. Arkivfoto: Peter Leht-Larsen
Økonomien i Odeon halter, og det får nu H.C. Andersen Kongres Center, der som selskab driver musikhuset, til at opsige kulturchef Sara Ekknud.

Mandag morgen blev kulturchef i Odeon, Sara Ekknud, opsagt. Årsagen er, at H.C. Andersen Kongres Center, der driver Odeon, har problemer med at få overskud i driften af kulturhuset og derfor ønsker at spare på medarbejderudgifterne.

H.C. Andersen Kongres Centers administrerende direktør, Jens Pedersen, anerkender kulturchefens arbejde, som har haft stor betydning, siden Odeons åbning i marts 2017.

- Vi har været inde i en udviklingsfase, som Sara har været med til at drive fra starten. Nu er vi kommet så langt, at vi må se på vores omkostninger, siger direktøren, der peger på den generelle økonomi i bygningen som årsagen til fyringen.

De seneste år har H.C. Andersen Kongres Center kørt med millionunderskud og i seneste ledelsesberetning fra regnskabet 2018 hedder det: "Det kan konstateres, at det har været vanskeligt at opnå en tilstrækkeligt rentabel drift i Odeon, idet især omkostninger til omstillinger i forbindelse med arrangementer og løbende vedligehold af bygningen i betydeligt omgang overstiger det forventede."

Sara Ekknuds opgaver vil nu blive overtaget af de øvrige ansatte i virksomheden. Kulturchefen har blandt andet haft ansvar for Byens Scene midt i Odeon-bygningen og Odeons forskellige kor og sangaftener, mens arrangementerne på de store scener næsten altid er eksterne arrangører, fortæller Jens Pedersen.

Fyringen bliver ikke noget, der får betydning for publikums oplevelser i Odeon, forsikrer direktøren, der er fuldt tilfreds med antallet af solgte billetter og de arrangementer, der er i koncerthuset.

- Nu har jeg jo drevet det gamle koncerthus i tyve år, og jeg er meget overrasket over den mængde af billetter, vi sælger. Det går fint, synes vi selv, siger han.

H.C. Andersen Kongres Center driver både Radisson Blu Hotel H.C. Andersen, Koncerthuset og Odeon.

Det er Odense Kommune, der ejer bygningen, og har en driftsaftale med H.C. Andersen Kongres Center.

Annonce

Ingen kommentarer

Sara Ekknud selv har ikke lyst til overfor pressen at kommentere, at hun er blevet opsagt. I stedet henviser hun til et Facebook-opslag, hun har lavet:

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce