Annonce
Odense

Aflysning af kinesisk dansetrups optræden: Odeon beklager forløbet

Tyge Trier har stået for en advokatundersøgelse af forløbet, som Odeon har bestilt. Han kritiserer, at kommunikationen med offentligheden og med Odense Kommune om årsagerne til, at den kinesiske dansetrup Shen Yun ikke skulle danse i Odeon. Arkivfoto: Lars Krabbe.
Odeon, der selv bestilte advokatundersøgelsen af forløbet omkring afvisningen af den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yun, beklager forløbet og tager kritikken til efterretning.

Kritikken er taget til efterretning og Odeon regner nu med, at der er sat punktum i sagen om den aflyste aftale med den systemkritisk dansetrup Shen Yun. Det oplyser Odeon gennem advokat Tyge Trier, der har lavet en undersøgelser af hele forløbet set med Odeons øjne. Af undersøgelsen fremgår det, at Odeon ad flere omgange talte usandt om årsagerne til aflysningen af en aftale med Shen Yun, og det kritiserer advokaten.

Odeon ønsker ikke at give en undskyldning til Odense Kommune eller offentligheden gennem pressen, som det ellers er blevet efterspurgt af flere politikere, men beklager via Tyge Trier forløbet.

- Det rette forum for dialogen mellem Odense Kommune og Odeon ligger i kontraktgrundlaget, og her vil dialogen køre internt. Men det ligger jo i min undersøgelse og konklusionen, at det er uhensigtsmæssigt, det der er foregået, og jeg har udtalt kritik af kommunikationen, og det tager selskabet til efterretning. Set fra Odeons side er det beklageligt, lyder det fra Tyge Trier.

Undersøgelsen afdækker, hvorfor Odeon valgte at kalde det en dobbeltbookning, da man skulle forklare, hvorfor dansetruppen alligevel ikke kunne optræde i Odeon i stedet for at vedstå, at man af økonomiske og praktiske årsager ikke ønskede, at truppens optræden.

- Min konklusion har været, at det har været en nem og bekvem måde at gøre det på. Af kommercielle grunde ville man ikke lave en aftale med Shen Yun på datoerne i spil, og så har den daværende ledelse valgt denne søforklaring med udtrykket dobbeltbooking. Det har været en nem måde at kommunikere det på, men det er ikke i orden, siger Tyge Trier.

Odeon regner ikke med, at sagen får konsekvenser for samarbejdet med Odense Kommune i fremtiden, siger advokaten.

- Det er mit indtryk, at dialogen mellem Odense Kommune og Odeon er god. Det har selvfølgelig været en kedelig sag med misforståelser og manglende præcision i kommunikationen, men jeg tænker, man sætter et punktum i dag, og ser frem ad. De praktiske ting omkring arrangementer er nu overgået til Comwell, og det giver også anledning til en frisk start, siger Tyge Trier.

Af Tyge Triers rapport om hændelsesforløbet fremgår det, at der desuden er forskellige interne grunde til, hvordan tingene udviklede sig.

- Der er nogle misforståelser og beslutninger, som jeg har hørt om i forbindelse med undersøgelsen, som jeg har konkluderet håndteres internt i selskabet. Nærmere kommer vi det ikke, lyder det fra Tyge Trier.

Shen Yuns talsfolk kritiserer, at undersøgelsen ikke tager højde, hvordan de har opfattet sagsforløbet. Hertil siger Tyge Trier:

- Undersøgelsen er gennemført og konklusionen er stillet til rådighed for Odense Kommune. Jeg har ikke kommentarer til undersøgelsens konkrete gennemførelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce