Annonce
Læserbrev

Odeon. Enhedslisten ønsker undersøgelse

Annonce

Synspunkt: Odeon-sagen har skabt tvivl om, hvorvidt der er foregået selvcensur, diskrimination, krænkelse af lighedsprincippet og ekstern eller politisk pres i nogle kommunalt ejede bygninger, hvis drift er bortforpagtet til H.C. Andersen Kongrescenter A/S. Det gør spørgsmålet om hvorfor Odeon aflyste den kinakritiske forestilling til et principielt spørgsmål.

Hvad var motivet?

Sagens forløb lægger op til at bruge udelukkelsesmetoden. Odeons ledelse har hidtil kommet med to modsatrettede forklaringer. Disse forklaringer og TV2-Fyns seneste afsløring af en email fra Odeon til en lokal kulturel aktør tyder på:

1) Odeons første forklaring om, at der var tale om fejlbooking og at der lå en underskrevet kontrakt med en lokal aktør var falsk. Den lokale aktør har afvist det, og der ligger efter alt at dømme ikke nogen underskrevet kontrakt på de to dage.

2) Odeons anden forklaring om, at det handlede om prioritering af konferencer frem for kulturelle arrangementer ser ligeledes også ud til at være falsk, idet mailen afslører, at Odeon tilbyder den store sal til et andet ”kulturelt” arrangement.

Ingen af de to forklaringer, som Odeons ledelse er kommet med, ser ud til at holde vand. Hvad er så den rigtige årsag til aflysningen?

I Enhedslisten er vi glade for, at alle byrådspartier ønsker en belysning af sagen. Ikke mindst er vi glade for, at borgmesteren er kommet med et forslag, som er et skridt i den rigtige retning. Men når vi i Enhedslisten holder fast i vores forslag (punkt 18 på byrådsdagsordenen 11.12.2019), og fortsat ønsker en undersøgelse, hænger det sammen med, at en undersøgelse er mere end et enkelt møde og en efterfølgende orientering om mødet til byrådet, som Borgmesterens forslag går ud på. Selv om det er positivt, mener vi ikke, at det er nok.

Enhedslistens forslag lægger op til en undersøgelse, som Odense Kommune skal stå for. Som en del af den undersøgelse skal, som borgmesteren foreslår, indgå et eller om nødvendigt flere møder i partnerskabsgruppen med Odeons ledelse. Ifølge partnerskabsaftalen punkt 2.3. kan parterne også inddrage rådgivere i partnerskabsgruppens møder, hvilket er oplagt i denne forplumrede sag. Men herudover skal der indhentes informationer og holdes møder med andre relevante parter for at sikre en alsidig belysning af sagen. Som den ene part i et partnerskab har Odense Kommune ret til at bede sin partner i Odeon om at fremlægge de dokumenter og de informationer, som kommunen har behov for til afklaring af sagen. Kommunen har efter vores opfattelse pligt til at fremskaffe de nødvendige informationer for at kunne vurdere, hvorvidt partnerskabsaftalen bliver overholdt eller ej. Det må forventes, at Odeons ledelse som partner vil sørge for, at det sker. Hvis det ikke sker, det vil sige, hvis Odeons ledelse nægter at fremlægge den nødvendige dokumentation og information, så bringer den sig selv i en helt anden situation, der handler om samarbejdsvanskeligheder i partnerskabet, som kan sætte spørgsmålstegn ved, om H.C. Andersen Kongrescenter lever op til partnerskabsaftalen med Odense Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce