Annonce
Odense

Odeon afviser pres: Vi er ikke blevet truet af Kina

Odeon skal rumme flere konferencer og mindre kommerciel interessant kultur. Det er baggrunden for et nej til en kinesisk dansetrup, forklarer bestyrelsesformand Jens Belling i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Jens Wognsen
Odeon vil satse mere på konferencer end kulturbegivenheder. Derfor afbrød man et ellers planlagt samarbejde med en kinesisk dansetrup. En afbrydelse, der har skabt politisk røre.
Annonce

Var Odeon udsat for et pres udefra, da man i 11. time i oktober sagde nej til at lægge hus til den kinesiske dansetrup Shen Yun den 2. og 3. april næste år? Nej, lyder svaret nu fra bestyrelsesformanden for Odeon og H.C. Andersen Kongrescenter A/S, Jens Belling.

- Vi er ikke er blevet truet af Kina eller andre, men det er af vores egen fri vilje, at vi har sagt nej til Shen Yun Show i Odeon, siger Jens Belling i en pressemeddelelse, der kommer oven på 14 dages debat i medierne.

En debat, der er taget til omkring byrådet i Odense, hvor Enhedslisten med en såkaldt initiativretssag på et kommende byrådsmøde den 11. december, vil have byrådet til at lægge pres på Odeon for at komme med en forklaring. Odeon er kommunalt ejet, men driften står det private selskab for.

- Vi har indgået en forpagtningskontrakt med Odense Kommune, hvor Odeon selv har friheden til at bestemme, hvilke events og kunstneriske arrangementer det skal være i Odeon. Derfor har Odense Kommune blandt andet også selv 20 brugsretsdage, hvor kommunen kan præsentere kunstneriske arrangementer, som Odeon ikke finder interessant, forklarer Jens Belling.

Når dansetruppen kom i klemme og fik aflyst en aftale, der ellers var under et døgn fra at blive skrevet under, så hænger det ifølge bestyrelsesformanden sammen med, at man ønsker at lave om på, hvilke arrangementer man fylder Odeon med.

- Odeon har haft en overvægt af kunstneriske arrangementer i forhold til kommercielt mere interessante konference-arrangementer. Vi har derfor valgt for resterende ledige dage i 2020 at prioritere til fordel for konference muligheder. Driften af Odeon vil fra 1. januar 2020 blive varetaget af Comwell Hotels, der er markedsledere på møder og konferencer herhjemme. Sammen med Comwell Hotels ønsker vi at øge møde- og konferenceaktiviteterne i Odeon i fremtiden, lyder det i pressemeddelelsen.

Comwell Hotels overtager det endelige ledelses- og salgsansvar samt bookinger fra 1. januar 2020, men har ifølge bestyrelsesformanden ikke haft noget med beslutningen om at afbryde samarbejdet med Shen Yun at gøre.

Jens Belling slår samtidig fast, at han ikke har flere kommentarer, og at han og selskabet bag Odeon anser sagen som lukket.

Dansetruppen Shen Yun udspringer af Falun Gong-bevægelsen, som er forbudt i Kina og har været det siden 1999. Ifølge Kina er Falun Gong en samfundsnedbrydende kult, som spreder antikinesisk propaganda. Shen Yun blev oprettet i New York i 2006, og de beskriver deres forestillinger som en musikalsk og dansende rejse ind i Kinas 5.000 år gamle kulturhistorie. Shen Yun har tidligere optrådt i Musikhuset i Aarhus.

Shen Yun har rejst verden rundt med deres danseshow. I Kina er den bevægelse de udspringer af forbudt. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Kerteminde For abonnenter

Cengiz genoplivede 28-årig efter knivstikkeri i Munkebo: Nu er offeret død

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce