Annonce
Debat

Odenses velfærd kommer med vækst - ikke fra skattestigninger

Synspunkt: Odense skal sørge for, at være vækstmotoren på Fyn. Det kræver beslutninger, der rækker langt ud i fremtiden. I de kommende år skal byen træffe flere visionære og langsigtede beslutninger i lighed med beslutningen om at lukke Thomas B. Thriges Gade, etableringen af letbanen og byggeriet af Odins Bro. Det er beslutninger, der ligger mere end 15 år tilbage. De er fundamentet for en by i vækst. En by som investorer, virksomheder og folk ønsker at slå sig ned i. En by, der tror på sig selv, og hvor der ikke er et modsætningsforhold mellem et velfungerende erhvervsliv og kommunen. Det er ikke dem og os. Vi er i et gensidigt afhængighedsforhold, hvor gode vilkår for erhvervslivet skaber flere gode jobs. Det skaber plads til en god og tidsvarende velfærd for borgerne.

Jeg er dermed grundlæggende uenig i, at velfærden finansieres gennem skattestigninger. Velfærden finansieres gennem vækst, og en by i udvikling både, hvad angår virksomheder og antallet af borgere.

I Odenses erhvervsliv er robotindustrien nok den mest synlige. Her er grund til stolthed over, at Odense er på verdenskortet, som en af de førende byer i denne branche. Der eksporteres til hele verden, og man tiltrækker højt kvalificeret arbejdskraft fra hele verden – det genererer gode indtægter til gavn for vores land og by.

Annonce

Virksomhederne tager allerede i dag et stort socialt ansvar bl.a. med uddannelse af lærlinge.


Vores by består også af mange små og mellemstore virksomheder. De gør i dagligdagen ikke meget væsen ud af sig. Det er VVS’eren, mekanikeren, tømreren, maleren, advokaten, revisoren, vinduespudseren, tøjbutikken og caféen. De og mange andre virksomheder, der holder vores by og et erhvervsliv kørende. Det er i høj grad de små og mellemstore virksomheder, som vi har brug for til at få flere odenseanere væk fra passiv forsørgelse. Det er her vi kan skabe indgangen til arbejdsmarkedet via virksomhedspraktik og fleksjob til de mange, der ikke haft en lang skolegang – og ikke får det. Virksomhederne tager allerede i dag et stort socialt ansvar bl.a. med uddannelse af lærlinge, og de kan skabe grundlag for, at endnu flere kan komme ind på arbejdsmarkedet og blive helt eller delvist selvforsørgende.

For mig er velfærd via vækst en grundholdning til, hvordan Odense skal udvikle sig til at blive en bedre by for alle. Og hvor løsningen på ønsket om mere velfærd ikke er skattestigninger. Det er heller ikke bare at bruge flere penge på at gøre det samme, som kommunen altid har gjort. For os Konservative er målet at udvikle velfærdsydelserne med flere frie valg, så den enkeltes livskvalitet stiger. Derfor ser vi efter løsninger og beslutninger, der rækker langt ud i fremtiden. Det har altid været vigtigt for Konservative at søge indflydelse og tage et medansvar for byens udvikling, og det gør vi dels ved at blive i de store forlig, som vi har indgået, dels ved hele tiden at komme med gode, konkrete forslag til, hvordan vi opnår velfærd via vækst.

En grundlæggende beslutning kan være et mål om, at Odense skal vokse og gerne op til 250.000 indbyggere. Det vil forudsætte alt fra flere parcelhusgrunde til store investeringer i infrastruktur. Det vil fortsætte den forandring, der blev sat i gang for 15 år siden, og som sikrer fremtidens Odense til de kommende generationer


Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Odense skal have mere end tre gange så mange ladestandere til elbiler inden 2030

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Kerteminde For abonnenter

Ville sælge krudt til arme og klokkeværk: Mand fængslet for store mænger doping og potensmedicin

Erhverv

Medicinsk cannabis: - Det dér lyder som århundredets dårligste undskyldning

Middelfart For abonnenter

Bank forlader Middelfart: Bliver en del af ny fælles Lillebæltafdeling

Middelfart

DR-program gør grin med borgmesters vaccinestik: - Der var en lidt ubehagelig stemning

Assens For abonnenter

Bedste resultat i flere år - men det stopper ikke her: Hotel på havnen er fuldt booket indtil næste år

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Middelfart

Kom og syng dansk på Spil Dansk Dagen

Odense

Inspektion afslører: Gartnerier opbevarer og anvender ulovlige kemikalier i stort omfang

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Erhverv For abonnenter

Slagtermester er gået i tænkeboks: Overvejer at flytte sin virksomhed

Kerteminde For abonnenter

Fiskeriet i Kerteminde kører på pumperne: - Det er en nedslagtning af fiskeriet i de indre farvande, ligesom med minkene

Nyborg For abonnenter

Voldsomme skader og dramatisk sæsonafslutning stoppede ikke 16-årige Sebastian: Nu er han dansk amatørmester i motocross

Annonce