Annonce
Odense

Odenses OL-bud styrtede

Odense bliver ikke vært for luftens OL i 2009. Torino har vundet afstemningen i Lausanne.

Annonce

Torino slog Odense i luftslaget om at blive vært for luftens OL i 2009.

Det blev konklusionen på det netop overståede møde i Lausanne, hvor Odense endnu engang præsenterede deres vision for værtskabet i konkurrence med Torino og Moskva.

Odense kunne ikke hamle op med Torino, som vil trække på deres organisation og deres kontakter fra deres værtskab for de olympiske vinterlege i 2006.

Derfor blev det højt at flyve, dybt at falde for Odenses bud.

- Det er klart, at vi er skuffede lige nu. Vi fik masser af roser for vores præsentation, som, de fleste syntes, var den bedste i dag, og vi slog også Moskva. Men Torino blev med deres organisation fra OL en ret sikker vinder, siger sekretariatschef i Sport Event Fyn, Erik Mogensen over mobiltelefonen fra Lausanne.

Selv om faldskærmsudspringere, luftballoner, propelfly, paraglidere og andet luftfolk alligevel ikke skal dyste mod hinanden ved World Air Games i Odense om to år, mener Erik Mogensen ikke, at ansøgningen har været spildt.

- Vi har lært uhyggeligt meget. Vi har aldrig været så langt i noget så stort, og det har givet værdifulde erfaringer. Vi behøver ikke at holde os tilbage, siger han.

Det er da også muligt, at odenseanerne kommer til at se luftdueller på trods af, at valget faldt på Torino.

- Vi har snakket med flere repræsentanter fra enkeltdiscipliner, som gerne vil holde EM, VM og world cup-stævner i Odense, så det er tænkeligt, at vi vil komme til at se faldskærmsudspringere, helikoptere og motoriserede fly dyste i luften over Odense, siger Erik Mogensen.

Hans drøm om at hente luftens OL til Odense er heller ikke helt skudt ned på trods af andenpladsen i afstemningen.

- Med de positive reaktioner vi har fået, og de kontakter, vi har skabt, vil vi måske søge om værtskabet i 2011, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Der var ratslør hos HC Odense

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce