Annonce
Sport

Odenses håndboldkvinder kollapser og lider choknederlag

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Odense førte med syv mål ved pausen mod Ajax København, men tabte alligevel foran eget publikum.

Ambitiøse Odense Håndbold har fortsat svært ved at få tingene til at hænge sammen i kvindernes håndboldliga, HTH Ligaen.

Trods en syvmålsføring ved pausen led fynboerne et højst overraskende nederlag på 27-28 på hjemmebane mod ligaens nummer ti, Ajax København.

Blot fire minutter før tid havde odenseanerne ellers fortsat et forspring på tre mål, men fik slet ikke scoret i de sidste minutter og måtte se gæsterne tage begge point med hjem over Storebælt.

Odense så ellers ud til at cruise mod den forventede, klare sejr, da holdet lagde afstand i første halvleg og kunne gå til pause med en føring på 17-10.

Mønsteret fortsatte i begyndelsen af anden omgang, men fire københavnske scoringer i træk ændrede 19-13 til 19-17, og spændingen sneg sig tilbage i opgøret.

Fem minutter før tid reducerede Cecilie Woller til 24-26, men da Mie Højlund kort efter genskabte Odenses forspring på tre mål, var gæsterne lige vidt.

Ajax fik dog efterfølgende lukket helt af, hjemmeholdet havnede i en målkrise, og to minutter før slut var der udlignet.

Odenses Nadia Offendal smed efterfølgende bolden væk, og så stod gæsterne med muligheden for en choksejr.

Efter en timeout fik Maja E. Jørgensen sendt bolden ind bag Althea Reinhardt til Ajax-føring 28-27, men Odense havde fortsat 15 sekunder til at sikre sig uafgjort.

Det håb varede dog kun, til Stine Jørgensen havde mistet bolden, og landsholdskaptajnen afsluttede en sløj aften med at forårsage et straffekast, som dog endte på stolpen.

Odense, som fyrede træner Jan Pytlick kort før nytår, har nu tabt to af fire ligakampe under afløser Karen Brødsgaard.

Også ligaens suveræne tophold, Team Esbjerg, smed uventet point onsdag aften.

På udebane måtte vestjyderne nøjes med 23-23 mod Aarhus United i en kamp, hvor der ikke blev scoret i de sidste fire minutter.

Det er blot anden gang, Team Esbjerg sætter point til i denne sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Annonce