Annonce
Indland

Odenses borgmester: - Vi er nødt til at hjælpe festivalerne

Peter Rahbæk Juel har været flittig gæst på Tinderbox, hvor han både som musikelsker og borgmester har haft stor glæde af festivalen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Peter Rahbæk Juel (S) har i flere uger kæmpet for at give de danske festivaler bedre vilkår. Han ærgrer sig over aflysningen af Tinderbox, men tror, at både den og de øvrige danske festivaler kan stå stærkere i 2021.
Annonce

Borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel (S), har i flere uger haft en formodning om, at Tinderbox lige som landets øvrige festivaler ville blive aflyst denne sommer.

Derfor sendte han allerede 29. marts en mail til landets kultur- og erhvervsordførere med en række forslag til, hvordan man kunne hjælpe landets festivaler med at overleve den akutte krise og måske endda hjælpe til at stå bedre rustet i 2021. Det første og vigtigste punkt er nummer et, der handler om vigtigheden af et påbud:

"Et egentligt påbud mod forsamlinger på over 1.000 mennesker. Det vil betyde, at festivalerne kan udløse force majeure i forhold til deres allerede indgåede kontrakter. Som situationen er nu, binder alle kontrakter, og festivalerne står med samtlige udgifter".

- Mette Frederiksen var heldigvis meget tydelig i sin tale mandag aften, og der er tale om et påbud mod at afholde festivaler til og med august, hvilket får stor betydning for festivalerne, siger Peter Rahbæk.

Han har været regelmæssigt i kontakt med arrangørerne bag Tinderbox de seneste uger både for at holde sig ajour, men også for at høre, hvordan man kan hjælpe de kriseramte festivaler.

- Vi er nødt til at hjælpe festivalerne, der udgør en særlig branche. Derfor er det vigtigt, at både den enkelte bruger bakker op, men i særdeleshed, at partierne iFfolketinget følger med og går ind i forhandlinger, så festivalerne kan komme ind i nogle erhvervsstøttepakker. Vi er nødt til at passe på festivalerne, mener jeg både som musikelsker og borgmester, siger Peter Rahbæk Juel.

Annonce

Rammer mange andre

Aflysningen af Tinderbox 2020 får ikke kun konsekvenser for festivalgængere, arrangør og de mange frivillige, der tjener penge til sportsklubber og foreninger. En presset hotel- og restaurantsbranche mister også markante indtægter.

- Aflysningen af Tinderbox 2020 kommer til at gøre ondt værre for de mange hoteller og restauranter, der i forvejen lider i Odense. Det boost, som Tinderbox normalt giver, kommer de virkelig til at mangle. Men uanset, hvor hårdt ramt man bliver, tror jeg, man er nødt til at lade sin sunde fornuft gælde. Det er bare ikke forsvarligt at samle 40.000 mennesker midt i en coronatid. Vi er alle nødt til at smøge ærmerne op og kæmpe herfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

OB

Obbekjær klar til italienske S.P.A.L.

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Annonce