Annonce
Odense

Odensepolitikere holder fast i sundhedstilbud til Vollsmose

Beboerne i Vollsmose kan stadig håbe på, at der kommer et sundhedstilbud i stil med praktiserende læger. Politikerne i kommunens sundhedsudvalg er under en drøftesle af sagen blevet enige om igen at sætte 1 mio. kroner af til området. Arkivfoto: Nils Svalebøg
For mindre end en måned siden besluttede Sundhedsudvalget at inddrage 1 mio. kroner, som skulle have været brugt til drift af lægepraksis i Vollsmose. Nu skal pengene igen gå til et sundhedstilbud i området.

Der er stadig opbakning fra Odense Kommune til et sundhedstilbud i Vollsmose. Så meget står fast efter tirsdagens møde i kommunens Sundhedsudvalg, hvor sagen blev drøftet efter en del politisk turbulens.

Usikkerheden opstod, da Sundhedsudvalget i begyndelsen af maj besluttede, at den 1 mio. kroner, man havde sat af til driften af en lægeklinik i Vollsmose med fire kombinationsstillinger, nu kunne bruges til andre formål.

Det faldt flere medlemmer af regionens Udvalget for det nære sundhedsvæsen for brystet - det er i dette regionale udvalg, man beslutter, hvor nye praktiserende læger kan have praksis. Og det provokerede de konservative medlemmer så meget, at de truede med at trække deres støtte til forslaget, som dermed ville falde.

- Hvis ikke Odense Kommune spiller positivt med, er vi heller ikke med mere, som den konservative regionspolitiker Morten Weiss-Pedersen sagde her i avisen.

Annonce

Skal laves en undersøgelse

Men det er Odense, forsikrer Brian Dybro (SF), medlem af Sundhedsudvalget:

- Vi har drøftet sagen, og der er politisk enighed om at afsætte 1 mio. kroner til et sundhedstilbud til Vollsmose, siger han.

Pengene skal bruges til at understøtte driften. Og Sundhedsudvalgets formand, Kasper Ejlertsen (S) fortæller i den sammenhæng, at han har taget initiativ til en fælles møde mellem regionens og kommunens politiske udvalg på området:

- Vi skal få undersøgt, hvad virker bedst. Det er vigtigt at få undersøgt til bunds, hvad der er af muligheder, og hvad der kan give god værdi, både for region og kommune. Vi skal hjælpe hinanden bedst muligt, for det med at sikre lighed i sundheden er en fælles regional og kommunal opgave, vi ønsker løst, siger han.

Annonce

Satellit-praksis

Sagen blev senere tirsdag behandlet i regionens Udvalget for det nære sundhedsvæsen, og i sagsfremstillingen kan man læse, at "Odense Kommune nu ikke længere disponerer med økonomi til ”kombinationsstillinger"."

På mødet fik politikerne en orientering om, hvorvidt nogen praktiserende læger havde ønsket at gøre brug af tilbuddet om en satellitpraksis i Vollsmose. Det er regionens seneste forsøg på at gøre nogle praktiserende læger interesseret og betyder, at et eller to ydernumre gives til en eksisterende lægepraksis, som så afholder konsultationer i Vollsmose.

Efter mødet i regionen siger udvalgsmedlem Annette Blynel (SF):

- Vi har aftalt at arbejde videre med det, men hvordan kan vi endnu ikke melde officielt ud, lyder det kortfattet fra hende.

Annonce

Langstrakt proces

Forsøget på at få praktiserende læger i Vollsmose går helt tilbage til 2018, hvor to ydernumre til praktiserende læger i Vollsmose blev udbudt - uden succes.

Herefter forsøgte regionen at udbyde ydernumrene som kombinationsstillinger, hvor i alt fire læger skulle deles om to stillinger som praktiserende læger og to stillinger som læger på Indvandrermedicinsk Klinik på OUH. Også uden held.

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i regionen er imod idéen.

Én læge har udtrykt ønske om at drive en praksis i Vollsmose, men ville have så fordelagtige vilkår, at hverken Odense Kommune eller Region Syddanmark kunne imødekomme dem, da man vurderede, at de ville stride mod sundhedslovens intentioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Odense får enormt grønt bykvarter

Middelfart For abonnenter

Yvonnes handicappede søn får frataget nattevagt: - Vi er simpelthen bange for, at han dør

Annonce