Annonce
Odense

Odensepar tog fusen på familien: Bente og Thomas blev viet blandt vinyler

Thomas Stubgaard ville gerne giftes et utraditionelt sted, og det må man sige lykkedes torsdag aften, hvor både han og Bente Helgeneseth sagde ja. Foto: Simon Staun
Torsdag aften sagde 41-årige Bente Helgeneseth og 43-årige Thomas Stubgaard ja til hinanden midt på gulvet i pladeforretningen Record Pusher, hvor Thomas' egen musik med rockbandet Tommy and the Rockets er på hylderne.

Mellem de bugnende reoler med vinyler i Record Pusher i Overgade skete der torsdag aften noget, der overgår intimkoncerter, autografskrivning og udgivelsen af sjældne albummer. For første gang i pladeforretningens historie blev der udført en offentlig vielse, da Bente Helgeneseth og Thomas Stubgaard sagde ja til hinanden efter 15 års forhold.

- Vi har kendt hinanden siden 2005, men der gik et helt år, før vi mødte hinanden. Det var dengang, netdating stadig var i sin spæde ungdom, og det var vildt at kunne snakke med hinanden på nettet, siger Thomas Stubgaard.

Han har i årevis svoret, at han aldrig skulle giftes. Men med tanke på parrets tre børn, Atlas på 10 år, Titan på syv år og Io på to år, samt udsigten til 5000 kroner fra sin mor til en pladeindspilning, lod han sig overtale.

- Efter kategorisk at have nægtet at underkaste mig sådan en religiøs tradition, kunne jeg godt se fornuften i at sikre os og ungerne, hvis uheldet skulle være ude. Jeg synes dog stadig, det er komplet latterligt, at man skal være gift for at opnå en række rettigheder, der burde gælde for alle par med børn, siger Thomas Stubgaard.

Annonce
Det lykkedes at få et billede af hele familien på Nedergade uden biler. Foto: Simon Staun

Ville giftes på en fjeldtop

Det er giftefoged Anne-Mette Ebensgaard, der skal stå for vielsen. Hun har pisket ned fra de igangværende budgetforhandlinger på rådhuset for at vie Bente og Thomas.

Ingen i familien - ud over de tre børn - har anet, at der var et bryllup under opsejling. De fleste venner og familiemedlemmer ved det formodentlig først efter at have læst denne artikel.

- Nu, hvor det skulle være, kunne vi lige så godt lave lidt sjov ud af det og tage fusen på alle. At det lige blev i Record Pusher handler om, at kirken er udelukket, da vi på ingen måde er troende, og rådhuset er for upersonligt. Min bedre halvdel er norsk, og hun ville gerne giftes på en fjeldtop, men dem findes der sjovt nok ingen af i Danmark. Derfor faldt valget på Record Pusher, der uden sammenligning er byens bedste butik for en inkarneret musiknørd som mig, siger Thomas Stubgaard.

Han har udgivet flere plader med sit band Tommy and the Rockets på ejeren af Record Pushers pladeselskab, og Bo Ellegaard ender - sammen med denne artikels forfatter - med at skrive under som vidner på, at Bente og Thomas nu kan kalde sig ægtefolk.

- Der bliver ingen bryllupsrejse i denne omgang. Jeg rejser til Norge i morgen med børnene, mens Thomas skal sætte vores førstesal i stand. Jeg glæder mig til at tage avisen med og overraske familien, siger Bente Helgeneseth, mens hun skærer den hjemmelavede bryllupskage ud.

Ramones stod for musikken

At der kun er brudeparret og deres børn til stede ud over Bo Ellegaard og Anne-Mette Ebensgaard, tager Thomas Stubgaard skylden for.

- Jeg bryder mig generelt ikke om at være midtpunkt, hvilket strider lidt mod, at jeg er frontmand i et band. Men da det meste af min kærestes - nu kones - familie bor i Norge, ville det have været umuligt med et surprisebryllup. Derfor er det fair for alle parter, at vi holder det til bare os og ungerne. Hvem ved, måske der kommer en stor fest på et senere tidspunkt, siger Thomas Stubgaard.

Det er ham, der har valgt musikken til vielsen, og hvis man kender Tommy and the Rockets, kommer det ikke som en gedigen overraskelse, at to af de tre numre er med Ramones. Første sang er "I Wanna Be Your Boyfriend" fulgt op med "Baby, I Love You". Suppleret med Wyatt Funderburks "Love Will Lead the Way". Det kan man kalde en velvalgt sætliste.

Thomas Stubgaard er i den grad stamkunde i pladeforretningen Record Pusher. I nogle perioder kigger han forbi hver uge, mens der andre gange går et par uger imellem besøgene. Foto: Simon Staun
Bente Helgeneseth skifter ikke sit efternavn, da Thomas Stubgaards mor også hedder Bente. To Bente Stubgaard ville være en for meget. Foto: Simon Staun
Vielsesringene er ikke nået frem i tide, så Bente og Thomas måtte nøjes med medbragte sorte elastikker. Foto: Simon Staun
Sådan ser mor, far og tre unger ud, når far og mor lige er blevet gift i en pladeforretning. Foto: Simon Staun
- Jeg får sygelige abstinenser, hvis der går for længe mellem mine besøg i Record Pusher. Hvis økonomien var til det, havde jeg nok svunget forbi dagligt og fyldt tasken med vinyler, siger Thomas Stubgaard, mens datteren Io nyder bryllupskagen. Foto: Simon Staun
Brudebuketten var naturligvis samlet i en sammenkrøllet vinylplade. Med Carlpetter, hvis nogen skulle spørge. Foto: Simon Staun
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce