Annonce
Odense

Odensepar tog fusen på familien: Bente og Thomas blev viet blandt vinyler

Thomas Stubgaard ville gerne giftes et utraditionelt sted, og det må man sige lykkedes torsdag aften, hvor både han og Bente Helgeneseth sagde ja. Foto: Simon Staun
Torsdag aften sagde 41-årige Bente Helgeneseth og 43-årige Thomas Stubgaard ja til hinanden midt på gulvet i pladeforretningen Record Pusher, hvor Thomas' egen musik med rockbandet Tommy and the Rockets er på hylderne.

Mellem de bugnende reoler med vinyler i Record Pusher i Overgade skete der torsdag aften noget, der overgår intimkoncerter, autografskrivning og udgivelsen af sjældne albummer. For første gang i pladeforretningens historie blev der udført en offentlig vielse, da Bente Helgeneseth og Thomas Stubgaard sagde ja til hinanden efter 15 års forhold.

- Vi har kendt hinanden siden 2005, men der gik et helt år, før vi mødte hinanden. Det var dengang, netdating stadig var i sin spæde ungdom, og det var vildt at kunne snakke med hinanden på nettet, siger Thomas Stubgaard.

Han har i årevis svoret, at han aldrig skulle giftes. Men med tanke på parrets tre børn, Atlas på 10 år, Titan på syv år og Io på to år, samt udsigten til 5000 kroner fra sin mor til en pladeindspilning, lod han sig overtale.

- Efter kategorisk at have nægtet at underkaste mig sådan en religiøs tradition, kunne jeg godt se fornuften i at sikre os og ungerne, hvis uheldet skulle være ude. Jeg synes dog stadig, det er komplet latterligt, at man skal være gift for at opnå en række rettigheder, der burde gælde for alle par med børn, siger Thomas Stubgaard.

Annonce
Det lykkedes at få et billede af hele familien på Nedergade uden biler. Foto: Simon Staun

Ville giftes på en fjeldtop

Det er giftefoged Anne-Mette Ebensgaard, der skal stå for vielsen. Hun har pisket ned fra de igangværende budgetforhandlinger på rådhuset for at vie Bente og Thomas.

Ingen i familien - ud over de tre børn - har anet, at der var et bryllup under opsejling. De fleste venner og familiemedlemmer ved det formodentlig først efter at have læst denne artikel.

- Nu, hvor det skulle være, kunne vi lige så godt lave lidt sjov ud af det og tage fusen på alle. At det lige blev i Record Pusher handler om, at kirken er udelukket, da vi på ingen måde er troende, og rådhuset er for upersonligt. Min bedre halvdel er norsk, og hun ville gerne giftes på en fjeldtop, men dem findes der sjovt nok ingen af i Danmark. Derfor faldt valget på Record Pusher, der uden sammenligning er byens bedste butik for en inkarneret musiknørd som mig, siger Thomas Stubgaard.

Han har udgivet flere plader med sit band Tommy and the Rockets på ejeren af Record Pushers pladeselskab, og Bo Ellegaard ender - sammen med denne artikels forfatter - med at skrive under som vidner på, at Bente og Thomas nu kan kalde sig ægtefolk.

- Der bliver ingen bryllupsrejse i denne omgang. Jeg rejser til Norge i morgen med børnene, mens Thomas skal sætte vores førstesal i stand. Jeg glæder mig til at tage avisen med og overraske familien, siger Bente Helgeneseth, mens hun skærer den hjemmelavede bryllupskage ud.

Ramones stod for musikken

At der kun er brudeparret og deres børn til stede ud over Bo Ellegaard og Anne-Mette Ebensgaard, tager Thomas Stubgaard skylden for.

- Jeg bryder mig generelt ikke om at være midtpunkt, hvilket strider lidt mod, at jeg er frontmand i et band. Men da det meste af min kærestes - nu kones - familie bor i Norge, ville det have været umuligt med et surprisebryllup. Derfor er det fair for alle parter, at vi holder det til bare os og ungerne. Hvem ved, måske der kommer en stor fest på et senere tidspunkt, siger Thomas Stubgaard.

Det er ham, der har valgt musikken til vielsen, og hvis man kender Tommy and the Rockets, kommer det ikke som en gedigen overraskelse, at to af de tre numre er med Ramones. Første sang er "I Wanna Be Your Boyfriend" fulgt op med "Baby, I Love You". Suppleret med Wyatt Funderburks "Love Will Lead the Way". Det kan man kalde en velvalgt sætliste.

Thomas Stubgaard er i den grad stamkunde i pladeforretningen Record Pusher. I nogle perioder kigger han forbi hver uge, mens der andre gange går et par uger imellem besøgene. Foto: Simon Staun
Bente Helgeneseth skifter ikke sit efternavn, da Thomas Stubgaards mor også hedder Bente. To Bente Stubgaard ville være en for meget. Foto: Simon Staun
Vielsesringene er ikke nået frem i tide, så Bente og Thomas måtte nøjes med medbragte sorte elastikker. Foto: Simon Staun
Sådan ser mor, far og tre unger ud, når far og mor lige er blevet gift i en pladeforretning. Foto: Simon Staun
- Jeg får sygelige abstinenser, hvis der går for længe mellem mine besøg i Record Pusher. Hvis økonomien var til det, havde jeg nok svunget forbi dagligt og fyldt tasken med vinyler, siger Thomas Stubgaard, mens datteren Io nyder bryllupskagen. Foto: Simon Staun
Brudebuketten var naturligvis samlet i en sammenkrøllet vinylplade. Med Carlpetter, hvis nogen skulle spørge. Foto: Simon Staun
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce