Annonce
Erhverv

Exodraft vil fordoble omsætning inden for tre år

Jørgen Andersen, der er direktør for Exodraft, håber, at virksomheden kan fordoble sin omsætning inden for de næste tre år ved blandt andet lancering af fire nye produkter. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Med fire nye produktlanceringer på vej og en fordobling af sidste års overskud, håber administrerende direktør for Exodraft, Jørgen Andersen, at kunne fordoble virksomhedens omsætning inden for de næste tre år.
Annonce

Administrerende direktør for Exodraft, Jørgen Andersen, kan kigge tilbage på 2018 med et smil på læben. Virksomheden kom ud med et overskud på otte millioner kroner efter skat. Det er næsten en fordobling af sidste års overskud, der lå på lidt over fire millioner kroner efter skat. En af grundene til, at virksomheden har haft mulighed for at fordoble overskuddet, skyldes blandt andet en ny strategi inden for varmeindvindingsløsninger.

Firmaet leverer såkaldte turn-key løsninger, der fungerer som pakkeløsninger. Det betyder, at Exodraft laver en samlet leverance til den virksomhed, der køber dens produkter. Når Exodraft sælger sit produkt, sørger den for, at det er inklusiv installation af produktet. Det er ikke Exodrafts egne folk, der installerer produkterne - dette sker via partnere.

- Vi tilbyder det hele samlet. Der er ikke fart nok i processen, hvis firmaet efterfølgende selv skal ud og finde installatørerne. Der er en tilbøjelighed til, at det ikke bliver til noget, hvis firmaet selv skal sørge for installation efterfølgende. Derfor har vi besluttet at gøre det på den her måde, så der bliver sat mere turbo på den del. Og det giver gevinst, fortæller Jørgen Andersen.

Exodraft A/S

Hjemsted: Odense SØ

CVR-nummer: 28670265

Regnskabstal for 2018 (Tal for forrige regnskabsår i parentes):

Brutto-fortjeneste/-tab: 30 millioner kr. ( 29,8 millioner kr.)

Resultat før skat: 9,8 millioner kr. (5 millioner kr.)

Resultat efter skat: 8 millioner kr. (4,2 millioner kr.)

Egenkapital: 46,4 millioner kr. (40,5 millioner kr.)

Antal ansatte: 36 (36)

Annonce

Store ambitioner for fremtiden

I 2018 havde firmaet en eksportandel på 92 procent til 36 forskellige lande i hele verden. Ambitionen for 2019 er, at eksporten til udlandet skal fortsætte. Og gerne i endnu højere grad end i 2018, hvis det står til administrerende direktør Jørgen Andersen.

- Vi har ikke planer om at skulle brede os til flere lande lige nu, men vi skal ud med en større omsætning i blandt andet Tyskland og Sverige, som vi allerede eksporterer til i forvejen.

I takt med en større eksport til lande verden over, har Exodraft en ambition om at fordoble sin omsætning inden for de næste tre år. Det skal ske ved lancering af nye produkter samt et eventuelt opkøb af en eller to mindre danske virksomheder, som kan integreres i koncernen.

I 2019 er det planen, at firmaet lancerer fire nye produkter. Heri indgår blandt andet et partikelfilter til private brændeovne og en ny røgsuger.

En af ejerne bag Exodraft, Peter Hermansen, har tidligere ejet Exhausto, som ligger i Langeskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce