Annonce
Fyn

Odenseansk hjerneforsker får 300.000 forskningskroner: Det kan revolutionere behandling af hjernekræft

Bjarne Winther Kristensen er en ud af 21 forskere, der får tildelt midler af de i alt 5,6 millioner kroner, som Neye-fonden i år donerer til kræftforskning. Pressefoto
Antallet af patienter med hjernekræft stiger, det er den kræfttype, der koster flest leveår, og mange reagerer dårligt på kemoterapien. Donation fra Neye-fonden til Odenseforsker kan revolutionere behandlingen af hjernekræft.

Fyn: Cirka 294.000 danskere lever med en kræftsygdom, og det er i lyset af det triste faktum, at Neye-fonden donerer deres overskud fra danskernes taskekøb til kræftforskning.

I år har 21 forskere fået bevilget midler. En af dem hedder Bjarne Winther Kristensen. Han er fra Odense og arbejder som professor og overlæge på OUH. Neye-fonden har netop tildelt ham 300.000 kroner til at bedrive forskning i hjernekræft for.

Annonce

Kræft i hjernen koster flest leveår

Kræft i hjernen er ifølge Bjarne Winther Kristensen den type kræft, der koster flest leveår, og antallet af patienter med kræft i hjernen er stigende.

En af grundene til, at denne kræfttype koster mange leveår, er, at kemoterapi virker dårligt på mange af patienterne.

Med de 300.000 kroner håber Bjarne Winther Kristensen, at han kan dykke videre ned i den problemstilling. Sammen med forskerkollegaer har han nemlig opdaget en mulig forklaring på den ringe effekt af kemoterapi. Det kan skyldes en såkaldt resistensmekanisme.

- Formålet med projektet er at undersøge, hvordan resistensmekanismen kan blokeres, og hvordan vi kan overføre resultaterne til patienter. Det vil forhåbentligt lede til en ny effektiv behandlingsstrategi til patienter med hjernekræft via hæmning af denne nyopdagede resistensmekanisme, siger Bjarne Winther Kristensen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- På sigt kan studiet revolutionere behandlingen af kræft i hjernen.

Mindre beløb til flere forskere

At Neye-fonden donerer penge til forskning, er ikke nyt. Det har de gjort i mere end 40 år. Det er til gengæld nyt, at donationen spredes til flere forskere. Normalt donerer Neye-fonden et større millionbeløb til en fremtrædende forsker, men i år har fonden altså valgt en anden fordeling af puljen.

- I år har vi besluttet at uddele 5,6 millioner kroner til kræftforskning fordelt mellem flere forskere i hele landet, fordi vi gerne vil støtte lokalt i de områder, hvor vi også har butikker. Det er jo vores kunder, der overhovedet gør donationerne mulige, udtaler Neyes direktør, Camilla Raffnsøe.

De 21 forskere, der modtager en bevilling, er udvalgt af Neye-Fondens bestyrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce