Annonce
Erhverv

Odenseansk butik havde hundredvis af ulovlige varer på hylderne: Cocio, Marabou og Red Bull skal destrueres efter endnu et kontrolbesøg

Folkebos Nærbutik har problemer med en del af deres varer, som forretningen ikke kan dokumentere, hvor  kommer fra. Det har givet forretningen en bøde og gentagne instrukser om at destruere fødevarerne. Foto: Google Streetview
Folkebos Nærbutik på Hjallesevej 199 er på to år gået fra en storsmilende smiley til en smiley, der faktisk ikke smiler. Den seneste kontrol 24. juni resulterede i "smiley 4", der giver bøder og kan betyde, at man får frataget sin autorisation eller registrering.

Hjallese: Der var mildt sagt en del at komme efter, da Fødevarestyrelsen var på kontrolbesøg i Folkebo Nærbutik i slutningen af juni for at samle op på et besøg i slutningen af maj, hvor der var flere alvorlige påtaler i rapporten.

Blandt andet blev kunderne ikke kun mødt af den seneste kontrolrapport med kontrolresultatet 3, der er det næstdårligste resultat. I Indgangspartiet hang også en kontrolrapport fra marts 2019, hvor resultatet var 1.

Det bliver dog kaldt en bagatel i rapporten, der har mere fokus på, at en række mere alvorlige forhold ikke var bragt i orden efter besøget i maj.

Annonce


Jeg har mine papirer, men jeg mener ikke, at der altid har været krav om sporbarheds-dokumentation

Ejer af Folkebos Nærbutik


Det handler om en større mængde chokolade, drikkevarer og is, som virksomheden ikke kunne fremvise sporbarhedsdokumentation på. Det vil sige, at butikken ikke kunne fremvise kvitteringer for indkøb af varerne. Listen over varer fylder næsten to fulde sider af rapportens tre sider og omfatter blandt andet Marabou-chokolade, Sun Lolly-is, Lion-chokoladebarer og kassevis af Red Bull.

Virksomheden ejes af Babaei Tahereh og Asadi-Gholami. En af dem (det er ikke nævnt i rapporten red.) udtalte følgende til kontrolgruppen, da de besøgte butikken i maj:

- Jeg vil ikke diskutere, så smider jeg varerne ud, men jeg kan ikke gøre det lige nu og her.

Ved besøget tilbage i maj bad Fødevarestyrelsens folk i første omgang ejerne om at fremskaffe dokumentation for, hvor varerne stammede fra. Det skete efter at ejerne forklarede, at kvitteringerne lå ved en revisor.

Ved samme besøg blev de mange varer uden kvitteringer beslaglagt af myndighederne. Varerne blev placeret og tapet til i kasser i butikkens baglokale med et påbud om, at ejerne eller personalet ikke måtte flytte dem eller forsøge at sælge dem inden næste kontrolbesøg.

Da kontrollanterne kom tilbage den 24. juni kunne ejerne stadig ikke fremvise en kvittering for varerne, og det blev fulgt op med en bøde på 5000 kroner og et krav om at varerne destrueres.

Men problemerne for nærbutikken stopper ikke her. For ved samme lejlighed kunne Fødevarestyrelsen konstatere, at der stadig var andre varer i butikken, som ejerne ikke kunne fremvise dokumentation for.

Til det svarede ejeren:

- Jeg har mine papirer, men jeg mener ikke, at der altid har været krav om sporbarhedsdokumentation.

De nye varer uden kvitteringer blev derefter beslaglagt efter samme fremgangsmåde som ved kontrollen i maj. Kan ejerne ikke fremskaffe dokumentation for indkøb af varerne ved næste kontrolbesøg, venter endnu en bøde og krav om destruktion.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Kerteminde

Politiet fik travlt efter 'gløder ramte stråtag': Det var dog ikke helt sådan, tingene forholdt sig

Odense

Mere asfalt med 130 km/t: Hastigheden på Fynske Motorvej får et ekstra nøk

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Middelfart

Der kommer færre teststeder i Middelfart fra denne uge: Her er ændringerne

Erhverv

Her er kommunens billigste hus: - Det er selvfølgelig et håndværkertilbud. Det giver næsten sig selv

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Middelfart

Borgere kommer til PCR-test uden at bestille tid: - Det gør det mere bøvlet for os

Nyborg For abonnenter

Poul og Dorthe så flammerne æde deres lade: - Det er noget, man ikke regner med sker for en

Sport

Se det bizarre uheld her: Danmark er i OL-finalen efter drama på cykelbanen

Annonce