Annonce
Odense

Odenseanerne møder lukkede genbrugsstationer fra søndag morgen

De odenseanske genbrugsstationer er fra søndag morgen lukket land for private. To steder tages der dog stadig imod affald fra erhverv. Arkivfoto: Fyens.dk
Odense Renovation havde ellers meldt ud, at genbrugsstationerne ville forblive åbne. Men efter en hektisk lørdag lyder meldingen nu, at der vil være lukket foreløbig frem til 30. marts. Dog vil to genbrugsstationer stadig tage imod erhvervsaffald.

Havde man forestillet sig at bruge den ekstra tid hjemme, som mange i øjeblikket har under Corona-krisen, på at få ordnet haven og kørt skrald på genbrugspladsen, så glem det.

For modsat, hvad der blev meldt ud fredag, så har Odense Renovation besluttet at lukke alle byens genbrugsstationer for private. Derfor mødes odenseanerne søndag af lukkede porte. To stationer, dem på Havnegade og Holkebjergvej, vil dog stadig have åbent for indlevering af affald fra erhverv.

- Det er en beslutning, vi har truffet, efter at vi lørdag havde besøg af 5000 biler på de odenseanske genbrugspladser, hvilket svarer nogenlunde til det samme som på enhver anden lørdag inden Corona-epidemien, forklarer Claus Hammerich, der er kommunikationschef hos Odense Renovation.

Han mener, at de mange besøg blandt andet kan hænge sammen med, at alle de omkringliggende kommuner har lukket genbrugspladserne, så Odense var det eneste sted med åbent.

- Man kan sagtens forestille sig, at der er kommet en del folk ind fra andre kommuner også, siger han.

Annonce

Usikre medarbejdere

De mange besøgende på genbrugspladserne lørdag, fik personalet fik til at føle sig usikre i forhold til at blive udsat for smitterisiko, forklarer Claus Hammerich.

- De oplevede, at mange borgere opførte sig helt som på en ganske almindelig dag og opsøgte dem, også inde i husene, som de vile gøre normalt, og det skabte en usikkerhed, forklarer kommunikationschefen og tilføjer, at Odense Renovation ikke ønsker at udsætte hverken ansatte eller borgere for smitterisiko.

Claus Hammerich understreger, at indsamlingen af dagrenovation fra husstande fortsætter helt som normalt.

- Så det er et spørgsmål om, at borgerne må samle deres haveaffald og storskrald på egen adresse, indtil situationen normaliserer sig. Alternativt må man leje en container, hvis man for eksempel er ved at bygge om, siger han.

Kommunernes Landsforening har ifølge Claus Hammerich også anbefalet, at landets genbrugsstationer lukkes i en midlertidig periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Fyn

Odense-restaurant begærer sig konkurs

Annonce