Annonce
Odense

Odenseanerne har mistet kærligheden til letbanen

Det er kun nu under halvdelen af Odenseanerne, der er glade for letbanen. Men det tager direktøren for Odense Letbane roligt.

Den odenseanske letbane daler i popularitet. Men dog ikke så meget, at der er flere imod end for.

På en almindelig dag rundt om i Odenses gader kan man næsten ikke undgå at se, hvordan gader graves op og gøres klar til Odenses nye letbane. Men samtidig med, at letbanen tager form, daler den i popularitet.

Opbakningen til letbanen fra Odenses borgere og erhvervsliv bliver nemlig mindre. Det viser en ny meningsmåling lavet blandt 400 odenseanere og 200 erhvervsvirksomheder bredt i Odense af Megafon for Odense Letbane. Det skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

Men banens dalende popularitet overrasker ikke den administrerende direktør for Odense Letbane P/S.

- Det er forventeligt, at når gravearbejdet stiger i omfang - hvad det virkelig har gjort i det forgangne år - så daler opbakningen også. Det er en tendens, vi har fået bekræftet fra både Århus Letbane, som er tæt på åbning, fra Manchester, Bergen og Nottingham, siger direktør Mogens Hagelskær i pressemeddelelsen og glæder sig over, at der stadig er flere, der er for end imod.

- Samtidig hører vi fra andre letbaneprojekter, at når man går i gang med at lægge skinner, rejse master og bygge perroner, så stiger opbakningen støt og roligt igen, fordi folk så kan se, hvad det hele ender med og begynder at glæde sig, uddyber han.

Annonce

Se udviklingen her:

Borgerne føler sig velinformeret

Hvor letbanen taber terræn på popularitet, vinder Odense Letbane på deres kommunikation. 72 procent føler sig velinformeret og i nogen grad informeret. Kun 16 procent mener, at de mangler viden og hele 81 procent af erhvervslivet føler, at de får den viden, de skal have om projektet.

Det glæder kommunikationschef for Odense Letbane, Benthe Vestergård.

- Vi har fra starten iværksat en omfattende kommunikationsindsats baseret på opsøgende besøg hos naboerne til vores arbejde - det gælder både borgere og butikker. Det har vi netop gjort, fordi vi godt ved, at vi er en træls nabo, siger hun i en pressemeddelelse og beskriver, hvordan de forsøger at komme bredt ud med deres budskaber vi informationsskilte, nyhedsbreve, sms'er om arbejdet, pressemeddelelser og infomøder.

En undersøgelse lavet af kommunikationsafdelingen i Odense Letbane selv viser, at 55 procent af de, der er naboer til byggeriet med letbanen, bakker op om den. Ifølge direktøren fordi de kan se fordelen ved banen.

- Det kan både skyldes, at vi koncentrerer kommunikationsindsatsen over for naboerne, men måske også, at naboerne er blevet opmærksomme på, at det også er dem, som vil få de største fordele af letbanen, når den er færdig. Både i form af nem og behagelig offentlig transport lige uden for døren og også i form af værdistigninger på ejendomme og boliger samt øget omsætning i butikkerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce