Annonce
Odense

Odenseanerne har mistet kærligheden til letbanen

Det er kun nu under halvdelen af Odenseanerne, der er glade for letbanen. Men det tager direktøren for Odense Letbane roligt.

Den odenseanske letbane daler i popularitet. Men dog ikke så meget, at der er flere imod end for.

På en almindelig dag rundt om i Odenses gader kan man næsten ikke undgå at se, hvordan gader graves op og gøres klar til Odenses nye letbane. Men samtidig med, at letbanen tager form, daler den i popularitet.

Opbakningen til letbanen fra Odenses borgere og erhvervsliv bliver nemlig mindre. Det viser en ny meningsmåling lavet blandt 400 odenseanere og 200 erhvervsvirksomheder bredt i Odense af Megafon for Odense Letbane. Det skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

Men banens dalende popularitet overrasker ikke den administrerende direktør for Odense Letbane P/S.

- Det er forventeligt, at når gravearbejdet stiger i omfang - hvad det virkelig har gjort i det forgangne år - så daler opbakningen også. Det er en tendens, vi har fået bekræftet fra både Århus Letbane, som er tæt på åbning, fra Manchester, Bergen og Nottingham, siger direktør Mogens Hagelskær i pressemeddelelsen og glæder sig over, at der stadig er flere, der er for end imod.

- Samtidig hører vi fra andre letbaneprojekter, at når man går i gang med at lægge skinner, rejse master og bygge perroner, så stiger opbakningen støt og roligt igen, fordi folk så kan se, hvad det hele ender med og begynder at glæde sig, uddyber han.

Se udviklingen her:

Annonce

Borgerne føler sig velinformeret

Hvor letbanen taber terræn på popularitet, vinder Odense Letbane på deres kommunikation. 72 procent føler sig velinformeret og i nogen grad informeret. Kun 16 procent mener, at de mangler viden og hele 81 procent af erhvervslivet føler, at de får den viden, de skal have om projektet.

Det glæder kommunikationschef for Odense Letbane, Benthe Vestergård.

- Vi har fra starten iværksat en omfattende kommunikationsindsats baseret på opsøgende besøg hos naboerne til vores arbejde - det gælder både borgere og butikker. Det har vi netop gjort, fordi vi godt ved, at vi er en træls nabo, siger hun i en pressemeddelelse og beskriver, hvordan de forsøger at komme bredt ud med deres budskaber vi informationsskilte, nyhedsbreve, sms'er om arbejdet, pressemeddelelser og infomøder.

En undersøgelse lavet af kommunikationsafdelingen i Odense Letbane selv viser, at 55 procent af de, der er naboer til byggeriet med letbanen, bakker op om den. Ifølge direktøren fordi de kan se fordelen ved banen.

- Det kan både skyldes, at vi koncentrerer kommunikationsindsatsen over for naboerne, men måske også, at naboerne er blevet opmærksomme på, at det også er dem, som vil få de største fordele af letbanen, når den er færdig. Både i form af nem og behagelig offentlig transport lige uden for døren og også i form af værdistigninger på ejendomme og boliger samt øget omsætning i butikkerne, siger han.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce