Annonce
Odense

Odenseanere i chok over sparekatalog: 'Er I da rablende sindssyge'

Torsdagskoncerterne er et populært og gratis kulturtilbud, der måske skal spares væk. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Over 200 har i skrivende stund reageret på nyheden om udsigten til store besparelser på kulturlivet i Odense. Læsernes dom er nådesløs, og mange peger på, at politikerne prioriterer forkert, når de anlægger letbane og støtter Tinderbox.

Kommentarsporet er rødglødende til historien om, at Odense Kommune kan blive nødt til at lukke Friluftsbadet og en række andre kulturtilbud i byen for at finde penge til børn og unge og gamle i fremtiden. Tirsdag blev By- og Kulturudvalget præsenteret for et sparekatalog, der sammenlagt og på sigt vil betyde besparelser på kulturen for i omegnen af 79 millioner kroner årligt.

I farezonen er blandt meget andet de gratis torsdagskoncerter i Kongens Have, Julemarkedet, Havnekulturfestivalen, vedligehold af grønne områder og stier og meget mere.

I løbet af formiddagen er over 200 forfærdede og vrede kommentarer strømmet ind via Facebook-siden "Vores Odense".

"De er da rablende sindssyge. Odense skal være stor, flot og moderne," skriver eksempelvis Emil Jeldal og mange er enige med ham:

Per Søndergaard skriver:

"Det var dog forfærdeligt. Fjerne alle tilskud til H.C.A. festspillene, sommerkoncerten i Kongens Have, sankthansbålet på Engen og torsdagskoncerterne. Det er helt godt gået - lige de ting, hvor hele byens befolkning hvert år mødes for at hygge sig. (...) Tror der sidder en eller anden kulturelite i det byråd og leger kong smart."

"Det er godt nok både en alvorlig og uhyggelig fremtidsudsigt for vor by," lyder kommentaren fra Carsten Reenberg.

Annonce

Odense lukker ned

Der er især mange læsere, der reagerer på udsigten til, at Friluftsbadet kan lukke:

"Det er da bare ikke i orden. Friluftsbadet er da virkelig attraktiv især for børn og voksne, som ingen mulighed har for at komme til stranden", skriver Kirsten Sprogø.

Flere peger på, at politikerne har prioriteret forkert de seneste år.

Som eksempelvis John Themsen, der som mange andre peger på, at letbane-projektet er skudt ved siden af.

"Uden kultur bliver Odense til en tandløs byggeplads. Hvis vi og turisterne ikke har noget at komme efter, hvad f. skal vi så med en imponerende infrastruktur? Jeg spørger mig selv, har i skudt jeg selv i foden med alle de initiativer der er sat i gang på en gang?

Anne-Marie Andersen bekymrer sig for byens fremtid i sin kommentar, men har også et bud på en løsning:

"Odense lukker ned! Jeg var barn og ung i Odense, og det var en dødssyg by, men de sidste 20 år har byen udviklet helt vildt på det kulturelle område. Jeg stemmer for fyring af konsulenter i administrationen. Konsulenter i det offentlige er den gruppe, som æder aller flest penge ud af et budget, og som gør alt, hvad der er muligt for at bibeholde deres indtjening".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Mordsigtet død i cellen: Det ved vi lige nu

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ejendomsmæglere afviser at annoncere for kommunens grunde: - Vi driver forretning, ikke filantropi

Annonce