Annonce
Fyn

Odenseanere har kæmpet mod motorvejsstøjen i snart 20 år: Nu er der hjælp på vej

Transportminister Benny Engelbrecht (S) besøgte i december 2019 Støjgruppen Odense, der i årevis har kæmpet for at få nedbragt støjen fra motorvejen syd om Odense. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Med nyt trafikudspil vil regeringen hjælpe Erling Lund Hansen og de tusindvis af andre odenseanere, der med adresse tæt ved motorvejen er hårdt plaget af sundhedsskadelig trafikstøj.

Det er snart 20 år siden, han startede kampen mod larmen fra motorvejen og dannede Støjgruppen Odense.

Siden har han med egne ord haft besøg af et utal af ministre og trafikordførere fra Christiansborg, og selv om Erling Lund Hansen endnu ikke helt tør tro på, at støjkampen nærmer sig en afslutning, så tager han glad imod regeringens nye trafikudspil.

Det præsenteres torsdag middag og indeholder ud over en udvidelse af motorvejen syd om Odense også en række støjdæmpende tiltag, der skal hjælpe de mange tusinde odenseanere, der ligesom Erling Lund Hansen er plaget af trafikstøjen fra motorvejen.

Regeringen foreslår blandt andet at sætte cirka fire kilometer støjafskærmning op fordelt på begge sider af motorvejen, de eksisterende støjvolde forhøjes med omkring to meter, og så skal der laves en ny vurdering af behovet for yderligere støjbeskyttelse.

Annonce

Sundhedsskadelig støj

- Jeg hilser det meget velkomment. For det kan da ikke gøre støjen værre. Jo flere støjafskærmninger og jo højere støjvolde, jo bedre er det, siger Erling Lund Hansen, der bor i Søparken lige syd for motorvejen ved afkørsel 51.

- Vi er mange, der er trætte af at leve i det støjhelvede, og det er også sundhedsskadeligt, understreger han.

I kampen mod motorvejsstøjen har Erling Lund Hansen haft besøg af flere ministre - her er det (med ryggen til) den nuværende transportminister Benny Engelbrecht (S). Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen

Men inden smilet for alvor bliver bredt og lettelsen stor i Støjgruppen Odense, skal regeringen samle flertal og forhandle infrastrukturplanen på plads med andre partier på Christiansborg.

- Derfor er det lige nu en glæde med forbehold, påpeger Erling Lund Hansen.

- Vi skal jo først se, hvad der konkret kommer til at ske og hvornår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce