Annonce
Odense

Ny ordning: Hvis du vil være sikker på at komme i Odense Zoo, skal du købe billetter på nettet

Billedet her har en halv snes år på bagen, men det er scener som disse, Odense Zoo gerne vil undgå, og med det nye tiltag, der træder i kraft mandag, risikerer folk faktisk at stå i kø blot for at få at vide, at de ikke kan komme ind. Foto: John Fredy
Kombinationen af perfekt zoo-vejr og billetter til halv pris giver så høje besøgstal, at Odense Zoo nu opfordrer gæsterne til at bestille billetterne på forhånd for at være sikre på at komme ind.
Annonce

For koldt til stranden, men tørvejr. Sådan var torsdagens fynske vejrlig, og den slags er perfekt for en attraktion som Odense Zoo. Det kunne da også aflæses i besøgstallet, der landede på 5500, hvilket er dobbelt så mange som på en gennemsnitlig sommerdag.

Eftersom vejr af den type ser ud til at fortsætte, og eftersom alle erfaringer viser, at anden uge af skolernes sommerferie, som vi nu går ind i, byder på højere besøgstal end første uge, har zoo-direktør Bjarne Klausen besluttet, at man er nødt til at reagere.


Det nye system betyder, at hvis man bare møder op i billetsalget, risikerer man at blive afvist eller at skulle vente i flere timer, til der er et ledigt tidsvindue.


- Gældende fra mandag skal alle dagsbilletter købes i et tidsvindue, siger Bjarne Klausen, som opfordrer alle til at købe deres billetter på forhånd via Odense Zoos hjemmeside.

Et tidsvindue vil rent praktisk sige, at man skal booke, hvad tid man vil ind i zoo, mens der ikke er nogen restriktioner på, hvor længe man kan blive i haven. Bortset naturligvis fra lukketiden, som i år er skubbet til kl. 20.

Det nye system betyder, at hvis man bare møder op i billetsalget, risikerer man at blive afvist eller at skulle vente i flere timer, til der er et ledigt tidsvindue. Så det vil helt generelt være en dårlig idé at tage spontant i zoo og håbe det bedste.

Annonce

Styr på antallet

Ved at operere med billetter solgt i tidsvinduer kan zoo holde styr på, hvor mange gæster man har, og det er, fortæller Bjarne Klausen, vigtigt både af hensyn til at minimere corona-smittefaren og for at sikre, at gæsterne får en god oplevelse.

Af corona-hensyn er fodringer og andre arrangementer, der ville kunne samle mange mennesker på et sted, indtil videre sløjfet.

De 5500 gæster, der var torsdag, er cirka det tal, man sigter efter som loftet for, hvor mange man vil lukke ind, men der er dog en yderligere en faktor i regnskabet, nemlig folk med årskort. De bliver, fortæller Bjarne Klausen, indtil videre ikke berørt af det nye tiltag og kan komme og gå som de vil.

- Men det kan blive nødvendigt, at de også skal booke, hvornår de vil i zoo, siger Bjarne Klausen.

Annonce

Travle formiddage

Med til at hæve besøgstallet i Odense Zoo er givetvis også, vurderer Bjarne Klausen, det faktum, at billetterne takket være myndighedernes sommerpakke sælges til halv pris.

Zoo-direktøren har i øvrigt et par gode tips til folk, der gerne vil i zoo, men som vil undgå de tidspunkter, hvor der er mest trængsel. Mens det resten af året er weekenderne, hvor der er flest gæster, er det anderledes i sommerferien. Her er tirsdag, onsdag og torsdag de travleste dage.

- Desuden kommer der flest folk om formiddagen, siger Bjarne Klausen, som synes, det ville være en god idé, om gæsterne bookede tider om eftermiddagen og udnyttede, at åbningstiden er udvidet til kl. 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce