Annonce
Fyn

Odense Zoo åbner på onsdag: - Kom endelig og besøg os

"Når man arbejder som tekniker eller dyrepasser, kan det være besværligt, når haven er fyldt med gæster. Men alle savner gæsterne. Vi savner at vise vores arbejde og dyrene frem og ikke mindst interaktionen med gæsterne", siger Bjarne Klausen, direktør i Odense Zoo. Pressefoto: Odense Zoo
Det var en meget glad direktør for en af Fyns største turistattraktioner, Odense Zoo, der onsdag aften kunne se statsministeren fortælle, at blandt andet de zoologiske haver må åbne før den 8. juni, som ellers var det oprindelige udspil.
Annonce

Direktør i Odense Zoo sad klar foran fjernsynet, da Mette Frederiksen sent onsdag aften efter mere end ti timers forhandling med Folketingets partier kunne meddele, hvilke dele af Danmark, der genåbner før tid.

- Jeg er rigtig glad. Det er det bedst tænkelige resultat. Vi havde jo alligevel åbnet den 8. juni, men vi får vi lov til at åbne lidt før. Og det er jo både dejligt for vores økonomi, men også for det, vi er sat i verden for, nemlig at fortælle om vores dyr og vise vores have frem, siger Zoo-direktør Bjarne Klausen.

Annonce

Væddeløbshest i startboks

Direktøren fortæller, at stemningen blandt personalet i Odense Zoo er lig den, væddeløbsheste har, når de står i startboksen. De er med andre ord klar til at komme ud over stepperne. Inden de kan byde gæsterne ind i haven, er der dog de sidste praktiske ting, der skal være styr på. Derfor åbner haven onsdag den 27. maj.

Det er der flere årsager til. Den vigtigste er, at de skal have tid til at bestille madvarer hjem til restauranterne, så gæsterne kan få noget at spise. Det bliver bestilt mandag morgen, oplyser Bjarne Klausen. Og så skal haven haves en grundig rengøringsoverhaling.

- Vi har vedligeholdt gang- og stiarealer, men vi skal for eksempel have afvasket vores skilte. Den skal lige have det sidste, og det bruger vi de første par dage i næste uge på, siger direktøren.

Endeligt mangler Odense Zoo de endelige retningslinjer fra Kulturministeriet. Langt de fleste har de dog fået, og derfor er der også enkelte ting, der ikke bliver, som de plejer. Der bliver ikke fodringer og træning af dyrene, som man kender det. Zoo må nemlig ikke facilitere ting, der gør, at folk stimler sammen. Bjarne Klausen har tiltro til, at gæster i zoo er lige så fornuftige som alle andre steder, og at de vasker hænder og spritter af.

Derfor håber han at se kunne byde mange besøgende velkommen, nu hvor rammerne for en god og smittefri tur i zoo er skabt. Han har da også en klar opfordring:

- Kom endelig og besøg os. Der er ingen tvivl om, at vi kommer ud af i år med et kæmpe underskud, så når man er herude, skal man endelig købe en kop kaffe eller noget mad. Det bliver vi glade for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Annonce