Annonce
Odense

Odense ud til 10 mio. japanske tv-seere

Danmarks Jernbanemuseum var blandt de steder, hvor der blev lavet optagelser til det japanske togprogram, og det forekom jo meget naturligt. Foto: Lone Weidemann

Populært dagligt jernbaneprogram har lavet optagelser i Odense

Annonce

Odense: Programmet hedder på engelsk "See the World by Train", og bliver hver dag set af 8-10 millioner seere i Japan.

Det er blevet vist dagligt siden 1987, og er dermed Japans længst eksisterende faste tv-program.

Det er stationen TV Asahi, der laver programmet, som varer 5-10 minutter og viser alverdens jernbanestrækninger og de seværdigheder, der kan ses nær disse.

Tirsdag var TV Asahi i Odense for at lave optagelser til kommende programmer. Ud over selve togdriften, der heldigvis atter fungerer nogenlunde normalt, havde det japanske tv-hold meget naturligt et godt blik for Danmarks Jernbanemuseum.

Efter besøget på museet i Dannebrogsgade tog tv-holdet på en H.C. Andersen-tur.

Statuen i Eventyrhaven, barndomshjemmet samt H.C. Andersens Hus og kvarteret omkring var de steder, hvor der blevet lavet optagelser til tog-programmet, og dermed skulle der altså være lagt op til god reklame for Odense som rejsemål for de mange japanske tv-seere.

Annonce

Ny strategi

Besøget fra "See the World by Train" passer perfekt ind i en ny strategi om at satse mere på at gøre reklame for Odense i Japan - med afsæt i den store japanske interesse for H.C. Andersen.

H.C. Andersen Fonden, der koordinerer indsatsen for at promovere digteren i den store verden, har i flere år satset på det kinesiske marked og gør det fortsat.

Men i den kommende tid vil der desuden være ekstra fokus på Japan. Ikke mindst fordi det til næste år skal fejres, at det er 150 år siden, der blev etableret diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark.

Som repræsentant for H.C. Andersen Fonden har Lone Østergård fra Visit Odense netop været til en stor workshop med over 100 inviterede japanske turoperatører. Som eneste danske deltager fik Lone Østergård rig lejlighed til at gøre god reklame for Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce