Annonce
Underholdning

Odense Teater vil sætte dagsorden med skuespil om influencere

Danset alderdom og et youtube-eksperiment er blandt sæsonens nyskabelser på Odense Teater.

Scene: To af den kommende sæsons forestillinger på Odense Teater bliver skabt fra bunden i tæt samarbejde mellem instruktør og skuespillere.

- Vi trækker på erfaringerne fra vores Borgerscene, men denne gang er det professionelle skuespillere, der bidrager med deres egne erfaringer og laver research, forklarer teaterdirektør Jens August Wille.

Den ene forestilling handler om alderdom, den anden udforsker begrebet influencers.

- Som teater vil vi gerne sætte en dagsorden. I denne sæson fik vi Thomas Markmann til at skrive et politisk skuespil, "Død over eliten", til os. "Influencer influenza" er en fordomsfri skildring af de nye meningsdannere skabt af instruktøren Maria Kjærgaard-Sunesen og et hold skuespillere. Planen er at vise, hvordan youtubere og influencere kommunikerer i en cybervirkelighed, hvor information og misinformation flyder frit. Intet ligger fast endnu, men vi overvejer, om de medvirkende skal have hver deres youtube-kanal, siger Jens August Wille.

Annonce

Danset alderdom

- "Hvis jeg bliver gammel" er et samarbejdsprojekt med sArt fra Svendborg, som danseteatrets leder, koreografen Sofie Christiansen, er idékvinden bag. Hun vil gerne lave en forestilling, hvor performance- og danseelementer fylder mere end i en gængs teaterforestilling, siger Jens August Wille og fortsætter:

- Der er noget herligt selvmodsigende over en forestilling, hvor man danser alderdommen. Sofie Christiansen udvikler indholdet sammen med to dansere og to skuespillere. Ud fra egne oplevelser og samtaler med andre mennesker skal de kreere en forestilling, hvor det sproglige og det fysiske udtryk er ligeværdige størrelser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce