Annonce
Debat

Odense Teater vil ikke kvæle Slotsgården

Jens August Wille, direktør Odense Teater
Annonce

Læserbrev: Kære Jim Højberg

Tak for dit læserbrev om Odense Teaters udendørs forestilling ”Misantropen”i foråret 2021.

Vi har i Odense Teaters dramaturgiat (det kunstneriske råd) i flere år drøftet muligheden af at lave klassisk teater i Kongens Have. Vi har også tidligere medvirket med udendørs forestillinger ved HC Andersen Festivals, og i denne sæson har vi så besluttet at realisere den gamle ide om klassisk teater i haven. Efter forskellige overvejelser nåede vi frem til at netop Misantropen af Moliére ville være et godt bud og relevant på en egnet klassisk tekst for Odense Teaters ensemble. Dette betyder ikke, at vi fremover udelukkende vil spille Moliére udendørs.

Odense Teater kender udmærket Teater Slotsgårdens repertoire. Odense Teater har gennem årene hjulpet teateret på forskellig vis med udstyr, lån af lejligheder og andre lokaler. Vi har et samarbejde – og har tilbudt Slotsgården en dialog om fælles tiltag, der kan gavne begge forestillinger. Personligt har jeg nydt de fire forestillinger, jeg har set, siden de begyndte, og håber, at de vil fortsætte med at producere ny skæve og skønne ensembleforestillinger. Vi vil ikke ”træde dem under fode”. Og vi mener ikke, det vil kvæle dem, at vi også producerer en forestilling i Kongens Have. Tværtimod håber vi, at vi kan skabe synergi, så endnu flere møder Moliére og både Odense Teater og Slotsgården. Det kan Moliére sagtens holde til.


Vi vil ikke ”træde dem under fode”. Og vi mener ikke, det vil kvæle dem, at vi også producerer en forestilling i Kongens Have.


Vi har ønsket deres nye tiltag og forestillinger velkomne og håber, at vores bliver modtaget ligesådan.

Teater Slotsgården har indtil videre spillet deres forestillinger i juli-august, vores forestilling har premiere 29. maj og stopper 27. juni.

Jeg tænker, at de to teatres forestillinger vil være forskellige tilbud til publikum og altså bidrage til et yderligere mangfoldigt teaterudtryk til glæde for alle, der elsker teater.

Mange som allerede er bekendt med og glade for Slotsgårdens Teater vil nok vælge at se dets forestillinger. Måske vil nogle af dem, som plejer at opleve Moliére eller Holberg på Odense Teaters store scene, driste sig til at en forestilling udendørs i år – det håber vi.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce