x
Annonce
Kunst

Odense Teater skal have ny direktør: Jens August Wille stopper efter otte år

Teaterdirektør Jens August Wille stopper. Arkivfoto: Michael Bager.
Odense Teater skal have en ny direktør. Jens August Wille ønsker ikke at fortsætte på posten, når sæsonen slutter i sommeren 2021.

Odense Teater leder efter en ny teaterdirektør. Den nuværende teaterdirektør, Jens August Wille, har besluttet sig for ikke at fortsætte fire år mere på posten på Odense Teater, når teatersæsonen slutter i sommeren 2021.

- Det har været en spændende tid som direktør med mange nye tiltag fra teaterets side blandt andet på børne-og ungdomsområdet, publikumsinddragende borgerscene-forestillinger, nye musicals og dansk dramatik på de store scener, siger Jens August Wille i en pressemeddelelse.

Jobbet som teaterdirektør bliver slået op 28. februar, så den nye teaterdirektør kan være med til at have indflydelse på teatersæsonen i 21/22. Jens August Wille har dog stadig gåpåmod i forhold til den kommende sæson, som også bliver hans sidste på teateret.

- Jeg glæder mig meget til at præsentere det nye – og mit sidste – repertoire for sæson 20/21, og jeg har stor lyst til at følge min sæson helt til dørs. I det kommende år vil jeg desuden samarbejde tæt med den kommende direktør og forsøge at hjælpe med det, jeg nu kan, siger teaterdirektøren.

Annonce

Stopper efter otte år

I de nu næsten syv år, hvor Jens August Wille har været leder af teateret, har Odense Teater modtaget en lang række priser heriblandt en Reumert for bedste forestilling i 2016. Derfor mener teateret også, at det bliver svært at finde en teaterdirektør med lige så stærke kunstneriske kompetencer som Jens August Wille.

- Jens August Wille har været med til at videreføre, at Odense Teater er et af landets førende teatre, og vi har været enormt glade for hans resultater. Men samtidig forstår vi til fulde hans behov for at prøve kræfter med nye ting efter knap otte år på posten, lyder det fra den vikarierende formand for Odense Teater, Karsten Wind Meyhoff.

Efter sommeren vender Jens August Wille tilbage til sit tidligere virke som scenekunstner. Jobbet som teaterdirektør er slået op på Odense Teaters hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce