Annonce
Odense

Odense Street Food: VM-vinder i hotdog vil lave pitabrød, der kilder og sparker

29-årige Yasser Rahim Naz (th) og 23-årige Christoffer Andersen har vidt forskellig baggrund. Men de deler passionen for mad og skal nu sammen servere pitabrød i en af de 24 madboder hos Odense Street Food. Foto: Nils Svalebøg

En prisvindende kok og en digital konceptudvikler udgør holdet bag en af de første madboder i det kommende street food-marked i Storms Pakhus ved havnen.

Han er uddannet kok fra den nu lukkede Odense-restaurant Kvægtorvet. I to sæsoner har han lavet mad for sommergæsterne på Svinkløv Badehotel, han har været køkkenchef på Restaurant Sak på Samsø, har stået i køkkenet på D'Angleterre. Og så har han vundet flere konkurrencer - blandt andet VM i hotdog med René Redzepi fra Noma som madbedømmer.

Men nu vil han noget helt andet, 29-årige Yasser Rahim Naz. Fra en container i et pakhus vil han sælge pitabrød og blive del af Odense Street Food, der i løbet af sommeren åbner i Storms Pakhus ved havnen.

- Da jeg hørte om muligheden, kunne jeg slet ikke styre mig, og det ville være fuldstændig hjernedødt ikke at søge om at være være med, forklarer han.

- Det er et stort spring. Bestemt. For det er helt anderledes, det her. Det er street, det er råt. Og det handler ikke om som gourmetkok at lægge en krydderurt millimeterpræcist på tallerkenen. Jeg har prøvet at løbe så hurtigt, at jeg ikke kunne sove om natten, men det skal handle om glæden ved mad og om smagen. Det er det vigtigste.

Og det kommer det til i pita-containeren, lover Yasser Rahim Naz, der sammen med 23-årige Christoffer Andersen står bag madboden.

Annonce

Kort fortalt om madmarkedet

I begyndelsen af august åbner Odense Street Food i Storms Pakhus ved havnen i Odense.Det sker i et samarbejde mellem folkene bag Copenhagen Street Food på Papirøen i København og de fire partnere i Bargroup, der i forvejen driver en række barer og restauranter i Odense og en enkelt i Aarhus.

Storms Pakhus fyldes med 24 madboder, otte barer og en række kreative værksteder og boder, der endnu ikke er på plads.

Der vil være åbent til både frokost og aften, og pakhuset vil også huse arrangementer som for eksempel popquizzer, loppemarked, bingo og streethåndbold.

På et år besøger op mod to millioner mennesker street food-markedet på Papirøen, og et forsigtigt skøn fra Odense Street Food er, at 300.000 mennesker årligt vil komme i Storms Pakhus.

Også Aarhus har et street food-marked, ligesom der er et på vej i Aalborg.

Hævende brød

De er begge fra Odense, og har mødt hinanden gennem fælles ven. Egentlig er Christoffer Andersen uddannet digital konceptudvikler, men har hentet en passion for mad fra en tid som tjener.

Lige nu knokler håndværkere for at skære containeren til, mens Yasser Rahim Naz bager sig frem til det bedste pitabrød.

- Jeg har prøvet mindst 30 gange med forskellig pitadej. Der er noget håndværk i det, og for hver gang, jeg ser brødene hæve i ovnen, bliver jeg helt vild, konstaterer han, der er nået frem til en opskrift rummende blandt andet spidskommen, sesam og koriander og penslet, brunt smør. Og oveni det selvfølgelig fyld.

- Det er det mellemøstlige køkken, men med brug af de danske råvarer. Og det skal både kilde og sparke, siger Yasser Rahim Naz.

Sammen med Christoffer Andersen har han store forventninger til pakhusets evne til dels at binde by og havn sammen. Og til at skabe et anderledes madsted.

- Det er mega spændende. Odense mangler et sted, hvor man kan komme hinanden ved. Og kan vi få bare halvdelen af stemningen fra Papirøen (hvor Copenhagen Street Food holder til, red.) til Fyn, så bliver det godt, mener makkerparret.

Selv håber Yasser Rahim Naz, at containeren, pitabrødene og pladsen i pakhuset med tiden vil udgøre det første, iværksættende skridt på en vej mod en hverdag som kok med egen restaurant.

- Jeg drømmer om engang at få mit helt eget sted. Ingen diskussion om det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce