Annonce
Odense

Odense slår sin egen corona-rekord: Det dobbelte af gennemsnittet i Syddanmark

I november blev gågaden i Odense delt i to gåretninger for at begrænse smitten blandt de besøgende og julehandlende. Arkivfoto: Simon Staun
Coronasmitten i Odense har aldrig været højere, end den er nu. Kommunen er blandt landets mest smittede uden for Region Hovedstaden og ligger langt højere de andre kommuner i Region Syddanmark.

Fyn: Under coronaepidemiens anden bølge, der for alvor blussede op i slutningen af efteråret, har Odense Kommune og resten af Fyn holdt smitten på et niveau, der lå under store dele af resten af landet.

Nu er stigningen i coronasmitten i Danmarks tredjestørste by dog for alvor taget til, og incidensen rundende onsdag 2. december 200. Det vil sige, at for hver 100.000 indbyggere i Odense Kommune, er 200 blevet smittet de seneste syv dage.

Torsdag 3. december er incidens helt præcist 203.7. Det svarer til, at 416 odenseanere er blevet smittet med corona de seneste syv dage.

En uge forinden lå incidensen i Odense Kommune på 175. De seneste tal fra Statens Serum Institut indikerer ikke, at der i Odense Kommune er blevet testet flere per dag i løbet af den seneste uge.

Langt over regionen

Med stigningen i Odense har kommunen nu den 24.-højeste incidens i landet. Ud over Holstebro i Jylland og enkelte kommuner i Region Sjælland, er det nu kun kommuner i Region Hovedstaden, hvor smitten har mere fat. Her har Herlev Kommune landets højeste incidens på 425.

Ser man på hele Region Syddanmark er incidensen på 103, så Odense skiller sig ud i forhold til resten af Syddanmark. Faktisk ligger kommunen tættere på Region Hovedstadens gennemsnitlige incidens på 285.

Dødsfald ikke stigende

Ser man samlet set på hele landet, er smitten da også støt stigende. Torsdag er 1.605 nye smittetilfælde med corona blevet bekræftet.

Kun 28. november har det tal før været over 1.600, men der blev smittetilfældene fundet blandt lidt mere end 100.000 prøver, hvorimod det seneste antal registrerede smittede kommer af 77.754 prøver på landsplan.

Heldigvis har smittestigningen ikke indtil videre ført til synderligt mange flere indlæggelser ellers dødsfald blandt folk, der har corona. Torsdag er 267 indlagt på landets hospitaler, hvoraf 38 ligger på intensivafdelinger, og af dem ligger 28 i respirator. Seks personer er døde med corona, hvilket er stabilt sammenlignet med de daglige tal i november.

Antallet af indlagte på OUH er heller ikke stigende lige nu. Torsdag har 18 patienter på hospitalet corona. Til sammenligning havde 22 patienter på OUH corona 24. november.

De fynske coronatal

Her er incidenstal for de fynske kommuner torsdag 3. december (tallet fra torsdag 26. november i parentes):

Odense: 204 (175)

Nordfyns: 95 (71)

Middelfart: 90 (77)

Assens: 46 (54)

Faaborg-Midtfyn: 53 (31)

Nyborg: 72 (94)

Kerteminde: 131 (105)

Svendborg: 62 (64)

Langeland: 40 (40)

Ærø: 17 (0)

Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb