Annonce
Odense

Odense-skole ramt af den engelske coronamutation: - Vi blev reddet af vinterferien

- Jeg er så ked af, at vi er kommet til at stå i sådan en situation, siger Poul Haahr Pedersen, skoleleder på Giersings Realskole, om de 10 coronasmittede elever. Arkivfoto: Michael Bager
10 elever på Giersings Realskole har den seneste uge været ramt af corona - og de fleste af den smitsomme britiske variant. Skolelederen er ikke i tvivl om, at vinterferien har forhindret endnu flere i at blive smittet.

Odense: Både børn og voksne på Giersings Realskole har på flere måder haft god glæde af den netop overståede vinterferie.

Den har nemlig ikke kun givet ekstra tid til kælketure og brætspil, men har med stor sandsynlighed også bremset spredningen af den britiske og smitsomme coronamutation, der har ramt flere elever på skolen.

- Vi er blevet reddet af vinterferien. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Poul Haahr Pedersen, der er skoleleder på Giersings Realskole.

I alt 10 elever fra privatskolen i centrum blev i feriens begyndelse testet positiv for corona ,og mindst syv af dem er smittet med den britiske variant, fortæller skolelederen.

Men ni ud af 10 af de smittede har ikke haft symptomer af nogen art, og smitten blev derfor kun opdaget, fordi en af eleverne blev testet forud for familiesamvær i ferien og altså endte med en positiv test.

Annonce

Uklart smittemønster

Derefter blev yderligere elever og medarbejdere testet - og flere viste sig smittet helt uden symptomer.

- Derfor kunne de jo nå at have smittet mange, mange flere, hvis ikke der havde været vinterferie, konkluderer Poul Haahr Pedersen.

De 10 elever er fordelt på 0., 1. og 2. årgang og har derfor ikke fysisk været sammen, men alligevel har coronasmitten bredt sig blandt dem.

- Vi kan ikke gennemskue, hvordan det er sket. Om det er fordi, de har rørt samme gelænder eller håndtag. Men vi spritter jo af, siger skolelederen.

- Vi har ikke før haft corona på skolen, men det skal jeg love for, vi så har fået, konstaterer han.

- Jeg er så ked af, at vi er kommet til at stå i sådan en situation, og jeg krydser fingre for, at det nu går den rigtige vej både på skolen og i Odense, hvor smittetallet stiger. Jeg tror ikke helt, vi ved, hvad vi med den britiske mutation står med, siger Poul Haahr Pedersen.


Vi er blevet reddet af vinterferien. Det er jeg slet ikke i tvivl om.

Poul Haahr Pedersen, skoleleder på Giersings Realskole


Ingen medarbejdere på Giersings Realskole er blevet smittet, og efter aftale med sundhedsmyndighederne er skolen igen åben for de yngste klasser.

Ifølge Odense Kommune er der lige nu ingen lignende smitteudbrud på byens folkeskoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce