Annonce
Erhverv

Odense skal være centrum for tech-virksomheder: Boliggruppen lancerer 'Tech Town Odense'

Tech Town Odense omfatter allerede fire erhvervsbygninger. En ny bygning, der blandt andet skal indeholde en fælles kantine, skal stå færdig i foråret næste år. Illustration: Boliggruppen.
Boliggruppen har netop lanceret planer om et 30.000 kvadratmeter stort erhvervsområde for tech-virksomheder i Odense under navnet "Tech Town Odense". Formand for It-Branchen Fyn er begejstret og håber, at tiltaget kan trække flere it-virksomheder og arbejdskraft til byen.

I det seneste år har det odenseanske ejendomsselskab, Boliggruppen, arbejdet intensivt på et projekt, som netop er blevet lanceret.

"Tech Town Odense" - et område i Odense M, der består af en række erhvervsejendomme på Stærmosegårdsvej, Billedskærervej og Klokkestøbervej, der skal danne rammen for et nyt klyngefællesskab for tech-virksomheder.

- Visionen er at lave et område, som bliver Danmarks nye tech town, hvor virksomheder, som arbejder med teknologi kan komme i et fællesskab og have fede faciliteter, hvor man kan mødes og skabe nogle synergier. Et sted, hvor man får en fast kerne af nogle dygtige mennesker og dygtige virksomheder, som gerne vil fremad, fortæller Martin Brems fra Brems og Co., der står for kampagnen bag projektet.

Området omfatter i dag allerede fire ejendomme med i alt 16 lejere, blandt andet virksomhederne Public Intelligence og TachoData. Indenfor de næste år satser Boliggruppen på at udvide området med to-tre nye ejendomme, så erhvervsområdet bliver omkring 30.000 kvadratmeter. Byggeriet af den første nye erhvervsejendom er allerede begyndt og vil stå klar til indflytning i foråret 2020.

Alle bygninger får navne efter stjerneuniverset, og netop stjerneuniverset skal binde de forskellige arkitektoniske bygninger sammen. Illustration: Boliggruppen

For etablerede virksomheder

I konceptet er der lagt op til, at det er mellemstore veletablerede virksomheder med 15-20 ansatte eller flere, man gerne vil tiltrække til området.

- Det er for dem, som er kommet udover startup-stadiet, og som buldrer afsted og har brug for et sted, hvor de kan udvikle sig og få mere plads. men det er også et sted, hvor der er andre, der er på samme rejse som dem, hvor de kan få erfaring og inspiration, siger Martin Brems.

Boliggruppen har gjort meget ud af, at der skal være stor fleksibilitet i lejemålene, så virksomhederne hurtigt og nemt kan skalere op eller ned.

- Rigtig mange tech- eller it-virksomheder er på udkig efter nye lokaler, men det er svært for dem at sige, hvor mange kvadratmeter de skal bruge i dag i forhold til om tre år. Udviklingen går så stærkt, at man ikke ved, om man skal skalere op eller ned inden for de næste tre til fem år, forklarer udviklingsdirektør i Boliggruppen, Susanne Blix, og tilføjer:

- Vi prøver at skabe et hus, som er langtidsholdbart, hvor man som virksomhed får mere end bare nogle lokaler at være i.

Annonce

Klynger virker

Public Intelligence er en af de virksomheder, der allerede har hjemme i de erhvervsejendomme, der nu bliver en del af Tech Town Odense. Administrerende direktør, Peter Julius er begejstret for de nye planer.

- Det giver en endnu tydeligere ramme omkring, at vi er en teknologivirksomhed. Det kan kun forstærke vores muligheder for at tiltrække nye kunder, siger Peter Julius.

Han glæder sig til fremover at kunne fortælle internationale kunder, at virksomheden er en del af Tech Town Odense.

- Klynger virker, det er der ingen tvivl om. Jo stærkere vi står sammen omkring Odense og teknologi i Odense, om det er robot-, sundhedsteknologi eller IT for den dags skyld, jo nemmere er det for os alle sammen, siger han og tilføjer:

- Jeg synes, det er modigt af Boliggruppen at tage medansvar for at skabe noget klyngeforstærkelse.

Annonce

Kan tiltrække it-folk til Fyn

Også formand for IT-Branchen Fyn, Claus Winther, er positiv over initiativet:

- Jeg synes, det er så fedt. Det vil vi virkelig byde velkommen, siger Claus Winther, der selv ejer it-virksomheden Oxygen.

- Vi arbejder i en yderst digital verden, men det, at vi kan være tæt på hinanden og lære af hinanden, er også sindssygt vigtigt. Derfor er det en rigtig god idé at danne sådan et sted.

Han håber at initiativet kan være med til at tiltrække flere it-virksomheder og til at fastholde arbejdskraft på Fyn.

- Det her miljø kan være med til, at man kan spejle sig i, at der er mulighed for at arbejde ved forskellige virksomheder og skabe sig en karriere på Fyn, og at man ikke behøver tage til København, siger han.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Fyns Amts Avis mener: Den hårde, men nødvendige skoledebat på Langeland

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce