Annonce
Odense

Odense skal i alle sager vurdere om det giver vækst

Morten Kibæk i midten er ophavsmand til Venstres forslag om et væksttjek. Her er han flankeret af partifællerne, rådmand Jane Jegind og Mark Grossmann. Foto: Robert Wengler.

Venstre mener, at skabelse af private job er altoverskyggende vigtigt

Derfor udføres nu et væksttjek

Annonce

Odense: Det skal være Odenses ambition at være en af de bedste erhvervskommuner i Danmark, og kun ved at gøre det mere enkelt og billigere at drive virksomhed i Odense kommer de ufaglærte, de faglærte og akademikerne i arbejde.

Det slog Venstres byrådsmedlem Morten Kibæk fast i en længere tale i byrådet, hvor han foreslog, at det i alle fremstillinger af sager skal konsekvensvurderes, om der skabes private job og vækst.

Annonce

Flere i det private

I dag ligger Odense langt nede på mange af de lister, som diverse erhvervsorganisationer med større eller mindre troværdighed udformer.

- Vi skal have skabt flere private arbejdspladser i Odense, så flere kan blive selvforsørgende og dermed bidrage med skat til fællesskabet, så vi kan sikre en ordentlig kernevelfærd, sagde Morten Kibæk, der hen over sommeren har arbejdet med sit og Venstres forslag.

Annonce

Indstillet til tjek

Det er ikke altid den type forslag fra enkeltpartier samler flertal i byrådet.

Her skete det, blandt andet med hjælp fra Borgmesterforvaltningen, der indstillede, at alle sager fremover skal tjekkes i forhold til byrådets i alt otte effektmål.

I forvejen har tre af vækstmålene netop med skabelse af job at gøre.

Venstres forslag - med tilføjelsen fra Borgmesterforvaltningen - fik opbakning fra de øvrige partier - bortset fra Enhedslisten.

- Forslaget er for snævert. Det er vitalt, at der sættes fokus på, at vi har en velfungerende offentlig sektor med gode serviceydelse, lød det fra Per Berga Rasmussen, der sammen med sine to partifæller stod alene med synspunktet.

De nye tjek indføres med virkning fra 1. januar.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce