Annonce
Sport

Odense revancherer sig på isen med sikker sejr

Odense Bulldogs fik vasket pletten fra 4-13-nederlaget senest væk, da Hvidovre blev slået 6-2 på hjemmebane.

Hvis skøjterne føltes en smule lettere hos ishockeyspillerne fra Odense Bulldogs tirsdag aften, så var det til at forstå.

Efter ydmygelsen senest med 4-13 mod Rødovre Mighty Bulls, så var der helt anderledes opmuntring på isen for Odense i hjemmekampen mod Hvidovre Fighters.

Her lykkedes det bundproppen i Metal Ligaen fra Odense at hente tre kærkomne point med en sejr på 6-2, der blev grundlagt i anden periode.

Odense nåede dermed op på ni point på sidstepladsen, mens Rødovre har 13 point på sjettepladsen.

Første periode holdt ellers liv i mareridtstankerne, da gæsterne fra Hvidovre bragte sig foran 1-0 sent i perioden.

Det blev der dog lavet om på i anden periode, som knapt var i gang, før Sami Jekunen havde udlignet for hjemmeholdet.

Mike Daugulis og Marcus Nielsen fulgte op med yderlige to Odense-scoringer, og i tredje periode udbyggede Ned Lukacevic føringen til 4-1.

Fire minutter senere reducerede Nicki Kisum, men Henry Hardarson og Yannick Vedel scorede begge efterfølgende til 6-2.

Der var også godt gang i scoringer i aftenens andet opgør, da Sønderjyske hjemme slog Herlev Eagles med de samme cifre.

Her var det op ad bakke for gæsterne efter at have indkasseret to scoringer i hver af de to første perioder, og det hele endte med et 2-6-nederlag.

Med sejren kom Sønderjyske forbi Herlev i tabellen og ligger på fjerdepladsen med 15 point. Herlev har 13 point på femtepladsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Tyverier fra to varebiler

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce