Annonce
Sport

Odense revancherer sig på isen med sikker sejr

Odense Bulldogs fik vasket pletten fra 4-13-nederlaget senest væk, da Hvidovre blev slået 6-2 på hjemmebane.

Hvis skøjterne føltes en smule lettere hos ishockeyspillerne fra Odense Bulldogs tirsdag aften, så var det til at forstå.

Efter ydmygelsen senest med 4-13 mod Rødovre Mighty Bulls, så var der helt anderledes opmuntring på isen for Odense i hjemmekampen mod Hvidovre Fighters.

Her lykkedes det bundproppen i Metal Ligaen fra Odense at hente tre kærkomne point med en sejr på 6-2, der blev grundlagt i anden periode.

Odense nåede dermed op på ni point på sidstepladsen, mens Rødovre har 13 point på sjettepladsen.

Første periode holdt ellers liv i mareridtstankerne, da gæsterne fra Hvidovre bragte sig foran 1-0 sent i perioden.

Det blev der dog lavet om på i anden periode, som knapt var i gang, før Sami Jekunen havde udlignet for hjemmeholdet.

Mike Daugulis og Marcus Nielsen fulgte op med yderlige to Odense-scoringer, og i tredje periode udbyggede Ned Lukacevic føringen til 4-1.

Fire minutter senere reducerede Nicki Kisum, men Henry Hardarson og Yannick Vedel scorede begge efterfølgende til 6-2.

Der var også godt gang i scoringer i aftenens andet opgør, da Sønderjyske hjemme slog Herlev Eagles med de samme cifre.

Her var det op ad bakke for gæsterne efter at have indkasseret to scoringer i hver af de to første perioder, og det hele endte med et 2-6-nederlag.

Med sejren kom Sønderjyske forbi Herlev i tabellen og ligger på fjerdepladsen med 15 point. Herlev har 13 point på femtepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce