Annonce
Odense

Odense-restaurant er nomineret som Årets Bistro

Den Danske Spiseguide har nomineret den kun et år gamle restaurant Bacchus i Odense til prisen Årets Bistro 2016. For to år siden vandt No. 61 titlen som Årets Bistro.

Restaurant Bacchus på Vestergade 96 haft åbent i et år og er allerede nomineret til kategorien Årets Bistro/Brasseri/Spisested 2016 af Den Danske Spiseguide.

- Det kom som en kæmpe overraskelse, for vi har jo kun haft åbent i et år. Så det er jo en stor ære, og jeg har følt en kæmpe glæde, siden jeg fik det at vide, fortæller ejeren af restauranten, Stephane Libourel, som også er kok.

- Det er selvfølgelig en særlig ting for mig, for jeg har været i restaurationsbranchen i mange år. Så jeg ser nomineringen som en stor anerkendelse for det, jeg laver, siger han.

Det er ikke særlig ofte, at en restaurant bliver nomineret efter kun et år.

Annonce

Gennemført koncept

- Det er faktisk sjældent, at det går så stærkt. Men det er, fordi det ikke er normalt, at en restaurant lægger så høj vægt på kvalitet, som Bacchus har gjort fra start, fortæller Bent Christensen, udgiver af Den Danske Spiseguide.

En e-mail fra Bent Christensen afslørede den store nyhed for restaurant Bacchus, og Stephane Libourel har en idé om, hvorfor Bacchus er blevet nomineret.

- Vi står for god mad og har altid mange specielle retter. Vi gør altid det bedste, vi kan, og vi har en del stamkunder, som sætter pris på, at der altid foregår noget nyt, fortæller han.

Service er vigtigt

- Og så er det vigtigt for os at være servicemindede og venlige mod vores gæster.

At Den Danske Spiseguide har bemærket restauranten og har valgt at nominere den, er der en meget klar grund til ifølge udgiveren.

- Det er en typisk fransk bistro, som ikke springer over, hvor gærdet er lavest. De har passion for det, de laver, og har respekt for deres fag. De arbejder med råvarer i top og serverer mad, som ikke er fordansket. Det er sjældent, at man ser et fransk koncept så konsekvens gennemført, siger Bent Christensen.

Lav ikke om på noget

Bacchus er nomineret sammen med restauranterne Bistro Boheme, Manfreds og Kul, som alle ligger i København. Også Bistro 59 fra Aalborg og Norsminde Kro er med i puljen. Det er dog ikke alle seks restauranter, som går videre til den endelige nominering, hvor vinderen kåres 30. oktober.

Men for at være så godt stillet som muligt til den endelige nominering, har Bent Christensen et meget enkelt råd til Bacchus.

- De skal ikke lave om på noget som helst. Man får det bedste resultat, hvis man er ærlig og laver fremragende ting på fremragende råvarer. Det gør Bacchus. Og så kan det sjældent gå galt.

- Vi skal arbejde hårdere

Den Danske Spiseguide besøger løbende restauranterne, inden vinderen kåres i oktober. Stephane Libourel ved allerede, hvordan han vil arbejde frem til kåringen.

- Vi skal bare arbejde endnu hårdere, end vi gør nu, siger han.

For to år siden var det en anden Odense-restaurant, No. 61, der blev nomineret som Årets Bistro/Brasseri/Spisested - og vandt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce