Annonce
Odense

Odense-rådmand stopper i politik

Jane Jegind (V) stopper i odenseansk politik, når hendes periode som rådmand slutter ved udgangen af 2021. Arkivfoto: Vibeke Volder
Jane Jegind har besluttet sig for at stoppe som rådmand, når denne periode slutter. Nu har Venstre ro til at finde en ny spidskandidat, skriver hun.

Efter 22 år i odenseansk politik, heraf de 14 som rådmand, har Jane Jegind (V) besluttet at prøve noget nyt, når denne byrådsperiode slutter ved udgangen af 2021.

Det fortæller hun i en pressemeddelelse.

- Da jeg for godt 15 år siden sagde ja til at stille op som Venstres spidskandidat, var det aldrig med tanke på, at det skulle være det sidste, jeg skulle foretage mig i mit arbejdsliv. Derfor har jeg truffet beslutning om, at jeg ikke genopstiller til næste valg, siger hun.

- Grunden til, at jeg melder det ud nu, er, at vi er på den anden side af et folketingsvalg, og partiet derfor har ro på. Samtidig vil der være god tid til, man kan finde en ny spidskandidat til det kommende kommunalvalg.

Jane Jegind fortæller, at hun er taknemmelig for den opbakning og tillid, hun har oplevet igennem alle årene - fra både borgere og bagland.

- Jeg overlader et stærkt Venstre til den kommende spidskandidat, for ved de to seneste valg har vi vist, at Venstre er det førende borgerlige parti. Vi har opnået den største opbakning til partiet igennem årtier, skriver Jegind.

Hun bliver siddende perioden ud, fortæller hun:

- Jeg holder af hver eneste dag som politiker i Odense Byråd. Jeg bestræber mig på at gøre en forskel hver dag for odenseanerne både for det nære og det langsigtede. Men jeg har også nået en alder, der gør, at hvis jeg også skal forfølge nogle af de drømme, jeg har om en anden karriere end odenseansk politik, så er tiden inde til et skift, når denne byrådsperiode slutter til årskiftet 2021-2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce