Annonce
Fyn

Odense-rådmand med i demonstration: Jeg forstår godt forældrene

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley (R) kan mærke forskel i normeringerne i dagtilbuddene fra, da hun selv havde børn i institution. Arkivfoto: Lasse Hansen
Børn- og ungerådmand i Odense Kommune, Susanne Crawley (R), forstår godt forældrenes frustrationen og vil være at finde til demonstrationen lørdag.

Susanne Crawley, kan du forstå de her forældre, der nu danner landsdækkende demonstrationer i frustration over de nuværende forhold i dagtilbuddene?

- Ja, det kan jeg godt. Jeg ser jo dagtilbuddene, hvis ikke hver dag, så rigtig ofte, og jeg har selv været mor i Odense Kommune, så jeg kan jo godt se, at der er sket en ændring i normeringerne over tid. Når det så er sagt, vil jeg sige, at de fleste børn har det godt i deres dagtilbud. Det er glade og dygtige børn, vi har i Odense Kommune. Men jeg forstår dem godt, og jeg har jo selv talt for minimumsnormeringen.

Hvorfor er du tilhænger af minimumsnormeringen?

- Jeg ser minimumsnormeringen som de små børns forsikring mod de voksnes skiftende eller måske ligefrem manglende prioritering.

Odense Kommune arbejder jo lige nu for at finde millioner af kroner til bare at vedligeholde det nuværende serviceniveau – hvordan vil du finde penge til en minimumsnormering?

- En måde er via Christiansborg, som, jeg synes, er den rigtige. Hvis de tager ansvaret, kommer de også med pengene. En anden måde er, at Odense skal blive en rigere by med et højere skattegrundlag. Og så er der det, jeg kan gøre i min egen forvaltning. Hvis vi sendte små børn bedre fra start, kostede de måske ikke så meget, når de blev ældre.

Hvad vil du gøre for at imødekomme forældrene bag denne demonstration?

- Jeg dukker selvfølgelig op i Munke Mose (på lørdag til demonstrationen i Odense, red.), og min partileder Morten Østergaard kommer også. Og nu hvor jeg selv er blevet bedsteforælder, har jeg også meldt mig ind i bedsteforældrebølgen.

Hvad vil du gøre for at få byrådet med dig?

- Nogle af byrådsmedlemmerne er enige med mig. Og nogle har allerede tilkendegivet, at hvis jeg kan finde pengene, stemmer de for, selvom det måske ikke lige er deres kop te.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce