Annonce
Fodbold

Odense Q satte lokalrivalerne på plads

Fie Steenberg scorede et flot mål for Odense Q i lokalopgøret mod Næsby, da hun lobbede bolden ind til 2-0 to minutter efter, at Kamilla Ø. Jensen havde brændt et straffepark for Odense Q. Foto: Nils Svalebøg
Odense Q spillede Næsby ud af kunstgræsset og tilføjede lokalrivalerne sæsonens første nederlag. Men Næsby er stadig på førstepladsen, og Odense Q skal formentlig vinde resten af kampene for at rykke op i ligaen.

Fodbold: Styrkeforholdet i fynsk kvindefodbold er tilbage ved de normale tilstande. Odense Q understregede lørdag sin position som Fyns dominerende kvindefodboldklub med en 3-0-sejr hjemme over Næsby Boldklub.

Men det er alligevel Næsby, som solen skinner mest på, når man studerer de kølige fakta i tabellen. Næsby topper fortsat Kvalifikationsligaen med 16 point, mens Farum og Odense Q er på de to næste pladser, begge med 10 point, men for en kamp færre. De to hold mødes på onsdag i Odense til en vigtig udsat kamp, hvor vinderen vil indtage den andenplads, der udløser oprykning til ligaen.

- Vi skal vinde resten af kampene. Vi tager en kamp ad gangen, siger Morten Christiansen, træner for Odense Q.

Næsby fik efter den flotte sæsonstart med fem sejre og en uafgjort sæsonens første nederlag.

- Et nederlag skulle komme på et tidspunkt, og vi tabte i dag til et klart bedre Odense-hold. De kom med mere vilje og fortjente sejren, siger Helge Thomsen, træner for Næsby Boldklub.

Næsby ligger dog stadig lunt i svinget til at kunne rykke i ligaen for første gang i klubbens historie. To sejre i de sidste tre kampe sikrer oprykningen - mindre kan måske også gøre det.

- Men det bliver svært. Vi skal til B93 og Farum, og så har vi hjemme Vildbjerg, som for nylig slog Odense Q. Vi er slet ikke rykket op endnu, understreger Helge Thomsen.

Annonce

Odense Q-Næsby 3-0 (1-0)

Kvalifikationsligaen, kvinder

Mål: 1-0 Cecilie Fløe (7) scorer i fri position i feltet, 2-0 Fie Steenberg (64) lobber bolden over Næsby-målmand Mie Moltrup, 3-0 Sarah Sundahl (83) sparker fra spids vinkel bolden op i det modsatte målhjørne.

Advarsler: Isabell Ohle, Odense Q (45), Michelle Kjærhus, Næsby (60).

Holdopstilling Odense Q: Sarah Jacobsen - Laura Petersen, Sofie Søderholm, Sille Struck (79. Malaika Din Hashmi), Isabell Ohle - Cecilie Fløe, Tenna Kappel, Sarah Sundahl, Fie Steenberg (70. Julia Hansen) - Kamilla Ø. Jensen (88. Ida Kristensen), Sandra Jacobsen.

Næsby: Mie Moltrup - Camilla Hansen, Michelle Kjærhus (70. Sara Roche), Louise Brix, Michella Østergaard (75. Agnes Klingenberg) - Louise Larsen, Mette Wengel, Line Munk Nielsen, Majbritt Henningsen - Julie Dollerup Skov, Lærke Bruun (86. Sille Jørgensen).

Bedste spillere: Odense Q: Laura Petersen. Næsby: Majbritt Henningsen.

Dommer: Thomas Basse Jensen.

Tilskuere: Cirka 175.

Næste kampe: Onsdag 29. maj kl. 19.00: Odense Q-Farum. Lørdag 1. juni kl. 12.30: B93-Næsby og kl. 13.00: Vildbjerg-Odense Q.

Brændte straffespark

I lørdagens lokalopgør fik Odense Q eftertrykkeligt revanche for 0-1-nederlaget til Næsby i det omvendte opgør i april. Odense Q dominerede kampen fra start til slut og spillede sig igennem til flere åbne muligheder, så sejren på 3-0 var for lille.

Odense Q kunne have vundet dobbelt så stort. Blandt de store tilbud, der ikke blev udnyttet ved stillingen 1-0 i det første kvarter af anden halvleg, var et skud på underkanten af overliggeren fra Laura Petersen, et skud i fri position fra Kamilla Ø. Jensen, der skød lige på Næsby-målmand Mie Moltrup og et brændt straffespark fra Kamilla Ø. Jensen, hvis skud blev reddet af Mie Moltrup.

Men blot to minutter efter det brændte straffespark scorede Odense Q til 2-0, da Fie Steenberg lobbede bolden over Mie Moltrup.

Allerede efter seks minutter var de bordeauxrøde kommet foran, da Cecilie Fløe stod fri i feltet og scorede til 1-0.

Syv minutter før tid kom Sarah Sundahl også på måltavlen med et flot langskudsmål, da hun tog chancen fra en spids vinkel uden for feltet og med hjælp fra vinden fik bolden til at svæve op i det fjerneste målhjørne.

- Vi fik lov til at spille kampen på vores præmisser. Det er nemmere at spille hurtigt på kunstgræs, og vi fik spillet bolden godt rundt på begge kanter. Stor ros til pigerne for at rejse sig efter nederlaget til Vildbjerg. Vi gik ud og troede på tingene, og især i anden halvleg spillede vi rigtig flot, siger Morten Christiansen.

Odense Q mangler foruden den udsatte kamp på onsdag hjemme mod Farum at møde Vildbjerg og AaB, begge ude, og B93 hjemme i sidste runde.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce