Annonce
Fodbold

Odense Q håber på opmuntring i pokalen

Anfører Tenna Kappel scorede to gange, da Odense Q i november sidste år vandt 4-2 over FC Thy Thisted Q i kvindernes liga. Foto: Michael Bager
Odense Q's sportschef, Rene Hansen, vurderer chancerne til at være 50-50 i lørdagens pokalkvartfinale hjemme mod FC Thy Thisted Q.

Fodbold: Efter et efterår med op- og nedture lykkedes det ikke for Odense Q at komme blandt de seks ligahold, der i foråret spiller slutspil om medaljerne. I stedet må det fynske kvindefodboldprojekt ligesom for et år siden en tur ned i Kvalifikationsrækken i foråret, hvor holdet sammen med den anden liganedrykker, BSF, skal møde fire hold fra 1. division i en turnering over 10 runder, hvor de spiller om to ligapladser.

Men Odense Q har en enkelt kamp tilbage, inden holdet kan gå på vinterferie. Det er lørdagens kvartfinale i pokalturneringen, hvor Odense Q hjemme møder FC Thy Thisted Q. Med en sejr kan Odense Q spille sig videre til semifinalerne.

- Det er en 50-50-kamp. Vi er forberedt på at give dem kamp til stregen, og de er måske lidt trætte efter en lang køretur, siger Rene Hansen, sportschef i Odense Q.

Annonce

12-1 i indbyrdes opgør

De to indbyrdes møder i ligaen i efteråret endte begge med overbevisende sejre til thyboerne, der vandt 5-0 hjemme i august og 7-1 i Odense i oktober. FC Thy sluttede på fjerdepladsen med 21 point, mens Odense Q blev nummer syv med 10 point.

- Vi skal være lidt klogere end i de to opgør. I den første kamp var vi lidt flade efter at have spillet en flot kamp mod Brøndby tre dage tidligere, hvor vi kun tabte 1-2. I den anden kamp var vi lidt for naive, og de spillede en god gang kontrafodbold, siger Rene Hansen.

Men i november sidste år vandt Odense Q 4-2 hjemme over FC Thy Thisted Q i en ligakamp.

Odense Q har i løbet af sæsonen leveret flere opsigtsvækkende resultater med blandt andre en udesejr på 3-2 over Fortuna Hjørring, og i hjemmekampen mod Champions League-deltageren Fortuna formåede Odense Q såmænd at score hele fem gange. Men alligevel tabte de fynske svaner, da Fortuna scorede otte mål i den vanvittige kamp.

Om det bliver en ny målfest mod FC Thy Thisted Q, er uvist. Men der bliver med sikkerhed scoret, da kampen skal afgøres - om nødvendigt med forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Der fløjtes op til pokalkvartfinale lørdag klokken 13.00 på Marienlystcentrets kunstgræsbane.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce