Annonce
Fodbold

Odense Q håber på opmuntring i pokalen

Anfører Tenna Kappel scorede to gange, da Odense Q i november sidste år vandt 4-2 over FC Thy Thisted Q i kvindernes liga. Foto: Michael Bager
Odense Q's sportschef, Rene Hansen, vurderer chancerne til at være 50-50 i lørdagens pokalkvartfinale hjemme mod FC Thy Thisted Q.
Annonce

Fodbold: Efter et efterår med op- og nedture lykkedes det ikke for Odense Q at komme blandt de seks ligahold, der i foråret spiller slutspil om medaljerne. I stedet må det fynske kvindefodboldprojekt ligesom for et år siden en tur ned i Kvalifikationsrækken i foråret, hvor holdet sammen med den anden liganedrykker, BSF, skal møde fire hold fra 1. division i en turnering over 10 runder, hvor de spiller om to ligapladser.

Men Odense Q har en enkelt kamp tilbage, inden holdet kan gå på vinterferie. Det er lørdagens kvartfinale i pokalturneringen, hvor Odense Q hjemme møder FC Thy Thisted Q. Med en sejr kan Odense Q spille sig videre til semifinalerne.

- Det er en 50-50-kamp. Vi er forberedt på at give dem kamp til stregen, og de er måske lidt trætte efter en lang køretur, siger Rene Hansen, sportschef i Odense Q.

Annonce

12-1 i indbyrdes opgør

De to indbyrdes møder i ligaen i efteråret endte begge med overbevisende sejre til thyboerne, der vandt 5-0 hjemme i august og 7-1 i Odense i oktober. FC Thy sluttede på fjerdepladsen med 21 point, mens Odense Q blev nummer syv med 10 point.

- Vi skal være lidt klogere end i de to opgør. I den første kamp var vi lidt flade efter at have spillet en flot kamp mod Brøndby tre dage tidligere, hvor vi kun tabte 1-2. I den anden kamp var vi lidt for naive, og de spillede en god gang kontrafodbold, siger Rene Hansen.

Men i november sidste år vandt Odense Q 4-2 hjemme over FC Thy Thisted Q i en ligakamp.

Odense Q har i løbet af sæsonen leveret flere opsigtsvækkende resultater med blandt andre en udesejr på 3-2 over Fortuna Hjørring, og i hjemmekampen mod Champions League-deltageren Fortuna formåede Odense Q såmænd at score hele fem gange. Men alligevel tabte de fynske svaner, da Fortuna scorede otte mål i den vanvittige kamp.

Om det bliver en ny målfest mod FC Thy Thisted Q, er uvist. Men der bliver med sikkerhed scoret, da kampen skal afgøres - om nødvendigt med forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Der fløjtes op til pokalkvartfinale lørdag klokken 13.00 på Marienlystcentrets kunstgræsbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Millionhuse i Kerteminde: Sælger luksus-huse på Nordre Havnekaj - uden at eje grundene

Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Annonce