Annonce
112

Odense: Parkeret bil hoppede ud af gear og trillede ned ad bakke

Fyns Politi stoppede natten mellem onsdag og torsdag en bil og sigtede efterfølgende passageren ved siden af bilisten for spiritus- og narkokørsel. Arkivfoto: Michael Bager

Det er noget, de fleste bilister kan have onde drømme om - at man har parkeret sin bil på en bakke for så pludselig at se den trille af sted, uden fører i.

Det var netop, hvad der skete for indehaveren af en Suzuki Swift onsdag eftermiddag. Bilen holdt parkeret på Nørrevoldgade, men hoppede så ud af gear, kan man læse i døgnrapporten fra Fyns Politi. Herefter begyndte bilen at trille ned ad bakken mod Tolderlundsvej. Lige omkring krydset ramte bilen så et skilt, som satte en stopper for den førerløse tur, der ellers kunne have fortsat ned mod havnen.

Annonce

Promille-styrt

Føreren af en lille knallert var til gengæld ikke så heldig, da han sent onsdag aften kom kørende ad Ring 2, nærmere bestemt cykelstien på Kløvermosevej. Her mistede han nemlig kontrollen over knallerten og slog i styrtet hovedet mod vejbanen.

Manden fik efterfølgende målt en alkoholpromille på 1,78 og politiet har også registreret en sag for kørsel i narkopåvirket tilstand.

Ved en promille over 1,2 mister man kørekortet i mindst tre år.

Passager kørte spirituskørsel

En anden sag om spiritus- og narkokørsel hører til i den mere specielle ende af spektret. Her er det nemlig passageren i sædet ved siden af bilisten, som er blevet sigtet for at have kørt bil i påvirket tilstand, fordi vedkommende holdt i rattet med venstre hånd under kørslen.

Politiet gjorde observationen klokken kvart i to, natten mellem onsdag og torsdag, da bilen kørte ad Åsum Bygade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vindue knust: Hærværk på Ebberup Skole

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce