Annonce
112

Odense: Parkeret bil hoppede ud af gear og trillede ned ad bakke

Fyns Politi stoppede natten mellem onsdag og torsdag en bil og sigtede efterfølgende passageren ved siden af bilisten for spiritus- og narkokørsel. Arkivfoto: Michael Bager

Det er noget, de fleste bilister kan have onde drømme om - at man har parkeret sin bil på en bakke for så pludselig at se den trille af sted, uden fører i.

Det var netop, hvad der skete for indehaveren af en Suzuki Swift onsdag eftermiddag. Bilen holdt parkeret på Nørrevoldgade, men hoppede så ud af gear, kan man læse i døgnrapporten fra Fyns Politi. Herefter begyndte bilen at trille ned ad bakken mod Tolderlundsvej. Lige omkring krydset ramte bilen så et skilt, som satte en stopper for den førerløse tur, der ellers kunne have fortsat ned mod havnen.

Annonce

Promille-styrt

Føreren af en lille knallert var til gengæld ikke så heldig, da han sent onsdag aften kom kørende ad Ring 2, nærmere bestemt cykelstien på Kløvermosevej. Her mistede han nemlig kontrollen over knallerten og slog i styrtet hovedet mod vejbanen.

Manden fik efterfølgende målt en alkoholpromille på 1,78 og politiet har også registreret en sag for kørsel i narkopåvirket tilstand.

Ved en promille over 1,2 mister man kørekortet i mindst tre år.

Passager kørte spirituskørsel

En anden sag om spiritus- og narkokørsel hører til i den mere specielle ende af spektret. Her er det nemlig passageren i sædet ved siden af bilisten, som er blevet sigtet for at have kørt bil i påvirket tilstand, fordi vedkommende holdt i rattet med venstre hånd under kørslen.

Politiet gjorde observationen klokken kvart i to, natten mellem onsdag og torsdag, da bilen kørte ad Åsum Bygade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce