Annonce
Odense

Odense-musiker vil udgive fem albummer på et år

Jonathan Christensen udgiver 1. november den første af fire-fem ep'er, han har tænkt sig at udgive det kommende år. Foto: Simon Staun

Da Jonathan Christensen stoppede med at tage antipsykotisk medicin, var det som at slippe ud af et fængsel. Det betød, at et utal af sange også slap fri. Det første kuld udkommer 1. november.

Annonce

Jonathan Christensen har brugt sin efterårsferie på at bygge en ølbrønd i sin kolonihave. Et projekt, han har fået kilet ind mellem det, der nærmest kan betegnes som en syndflod af planlagte pladeudgivelser det kommende år. Fire eller fem ep'er har han tænkt sig at udgive, og den første i rækken, "Folk der følges", udkommer 1. november.

- Jeg har skrevet en kæmpe bunke sange, som ligger i en stor kiste, jeg kan dykke ned i. Jeg har ufatteligt meget materiale klar, der blot mangler at blive indspillet, siger Jonathan Christensen.

Han fortæller, at han er kommet til et sted i livet, hvor han tør at mene noget. Det handler dog ikke om alder eller erfaring.

- Det handler om, at jeg for første gang i mange år ikke er bange hele tiden. Jeg har lidt af angst i en årrække og i det hele taget ikke kunne finde ud af samfundet. Jeg har altid følt - eller i hvert fald længe - at jeg ikke passede ind. Men så stoppede jeg med at tage noget antipsykotisk medicin, hvilket føltes som at blive lukket ud af et fængsel efter mange års indespærring, siger Jonathan Christensen.

Jonathan Christensen bruger en stor del af tiden i sit kolonihavehus, hvor der ofte noteres guldkorn i notesblokken. Foto: Simon Staun
Annonce

Penge er en religion

Det har været en befrielse for ham at slippe af med det åg, som har tynget hans kreativitet.

- Det har givet mig en enorm selvtillid og en genfundet kærlighed til musikken, som jeg stadig er i gang med at lære at styre og navigere i. Jeg skal på en måde lære mange ting fra bunden. Hvad sker der, når man synger eller skriver det ene og andet i en sang? Jeg er enormt nysgerrig på alverdens ting, og på den første ep undersøger jeg blandt andet, hvorfor Danmark er faldet i søvn rent kulturelt, åndeligt og kærlighedsmæssigt, siger Jonathan Christensen.

Han indrømmer, at han selv har svært ved at finde ud af, hvad der er vigtigt. Og hvorfor.

- Jeg kan ikke finde ud af, hvorfor folk er så bange for at miste de danske værdier. Jeg aner faktisk ikke, hvad ægte danske værdier er. For mig er en central værdi, at man anerkender hinanden til trods for forskellighed. Jeg synes, at man skal huske på, at der er mange sandheder. Ikke kun den, vi synes er sandheden. Jeg synes, at man i Danmark - faktisk i hele den vestlige verden - har glemt, at vi ikke har patent på det rigtige livssyn eller de rigtige livsfilosofier, siger Jonathan Christensen.

Han bryder sig heller ikke om, at penge nærmest er blevet religion.

- Mange dyrker penge og materielle værdier, som var det katolicisme. Det synes jeg er fattigt, siger Jonathan Christensen.

Jonathan Christensen arbejder til daglig for Den Fynske Opera, hvor han løser alverdens forskellige opgaver. Foto: Simon Staun
Annonce

Vi er alle distræte

Der er temmelig langt fra Jonathan Christensens første band til det sted, han befinder sig musikalsk i dag. I en årrække var han med i den odenseanske gruppe Unbelief, der spillede hård metal. I eget navn befinder han sig i poprockens univers på kanten af folkemusikken med en tydelig vokal reference til Povl Dissing.

På "Folk der følges" kan man møde flere finurlige karakterer. Blandt andet en mand, der bor på solen.

- Sangen hedder "Adressen på et snefnug". Den handler om en mand, der bor det eneste kolde sted på solen. I stedet for at hoppe ud, hvor der er varmt, bliver han hængende i kulden, fortæller Jonathan Christensen.

En anden sang hedder "Er du ven af mig, så slap af".

- Den handler om tilgivelse. I min venskabskreds giver vi hinanden snor. Vi kan alle sammen fucke rimelig meget op, men stadig holde af hinanden. Vi stiller ikke hinanden til ansvar og anerkender, at vi er forskellige. Og distræte, siger Jonathan Christensen.

Han har givet en del stuekoncerter de seneste år, hvor han fortæller historier og spiller sine sange. Men første mulighed for at høre alle de nye sange er på Dexter 1. november, hvor han holder releasefest.

- Jeg håber, at publikum kan høre, at mit budskab også er, at vi skal komme hinanden nærmere. Det var oplagt at gøre på Dexter, siger Jonathan Christensen.

Jonathan Christensen skriver en del sange i sit nyt kolonihavehus. Foto: Simon Staun
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce