Annonce
Odense

Odense Live: Forbandede talenter på Posten

Franske Piger var det første band på scenen til Odense Live Talentpris-dysten. Foto: Simon Staun

Lørdag aften var der Odense Live Talentpris-koncert på Posten. Tre talentfulde bands dystede om publikums og juryens gunst. Alle bands var glade for at være udvalgt.

Det er først fredag 27. januar, at vinderen kåres til Odense Live Prisfesten. Derfor må medlemmerne i de tre fynske bands Bound By Law, Franske Piger og De Forbandede gå nogle dage med sommerfugle i maven, før de finder ud af, hvem der vinder Odense Live Talentprisen og 15.000 kroner.

Hvem, der vinder, afhænger både af juryen og de stemmer, som publikum gav lørdag aften. Deres stemmer har tidligere afgjort, hvem der løb med prisen. Derfor er masser af familie og venner mødt frem for at bakke op.

Bound By Laws forsanger Mads Wilhjelm var yderst tilfreds efter bandets koncert.

- Jeg synes, vi gav den en over nakken. Vi kan ikke gøre det meget bedre, end vi gjorde i aften. Uanset, om vi vinder prisen på fredag eller ej, tager vi en masse med videre. At der har siddet en gruppe mennesker, der beskæftiger sig med musik, og valgt Bound By Law ud, betyder meget for os. Vi er i bund og grund et meget beskedent band, så den påskønnelse, der ligger i denne nominering, vægter vi virkelig tungt, siger Mads Wilhjelm.

Han hørte Franske Piger, da bandet lavede lydprøve, og fik hørt De Forbandede efter Bound By Laws egen optræden.

- Jeg var sindssygt overrasket over, hvor godt Franske Piger lød. De Forbandede spillede også vildt godt. Deres stil passer meget godt til min egen musiksmag, og i det hele taget er det fedt at være nomineret med to talentfulde bands. Men vi håber da, at vi slår dem, siger Mads Wilhjelm.

Annonce
Bound By Laws forsanger, Mads Wilhjelm, er glad for anerkendelsen i at være nomineret. Foto: Simon Staun

Ros på hjemmebanen

Peter Østergaard, forsanger og guitarist i De Forbandede, sætter også pris på den lokale anerkendelse.

- Vi har haft et rigtigt travlt 2016 med koncerter på blandt andet Spot Festival og Gutter Island. Men det er først med denne nominering, at vi for alvor fornemmer, at Odense og Fyn har set og hørt os. Den lokale anerkendelse er vi vildt glade for, siger Peter Østergaard.

Medlemmerne i De Forbandede havde ikke planlagt, at bandet skulle blive til noget stort.

- Vi er nogle halvgamle drenge, der bare gerne vil spille noget musik, vi kan lide. Vi startede med at få trykt beskedne 40 ep'er til familie og venner. Med musik vi stod og spillede en tilfældig fredag aften. Den ep sikrede os job på de nævnte festivaler, så det hele kommer på en måde lidt ud af det blå, konstaterer Peter Østergaard.

Han har været med i en del bands efterhånden. Han tror, at det, der gør De Forbandede interessante, er, at det er simpelt musik sunget på dansk.

- Det er måske lige at underdrive den at sige, vi kun spiller tre akkorder. Men det er i hvert fald relativ enkel musik, der er let at gå til. Hvis man er til syret rock med masser af soli, er vi et godt bud på et nyt, spændende band. Jeg kan love, at vi har tænkt os at fyre den fuldstændig af på fredag til den store prisfest, siger Peter Østergaard.

Bound By Law spiller countryrock med klare referencer til især Johnny Cash. Foto: Simon Staun
De Forbandede med sanger og guitarist Peter Østergaard dyrker syrerock. Foto: Simon Staun
De Forbandedes musik er rimelig langhåret, hvilket bandets bassist understreger. Foto: Simon Staun
De Forbandede har optrådt på Spot Festival og Gutter Island i 2016. Foto: Simon Staun
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce